2011. január 12., szerda

3D-s űrfilm


„A naprendszerbeli bolygók világát és az űrkutatást bemutató 3D-s film gyakorlatilag sík fotókból és animációkból állt össze mozgóképpé. A tudományos filmek stílusában készült alkotás jóvoltából a nézők bepillantást nyerhetnek az univerzum bolygóinak rendszerébe, az animációk pedig a Földről felbocsátott űreszközöket mutatják be.” – olvasom itt: http://www.premierfilm.hu/film/0101100656280_a_csodalatos_univerzum_3d.html   ahol egy rövid kis video is megtekinthető – igaz, csak 2 dimenzióban.

Ezen a héten az ANK-ban még vetítik, (H-P: 17,18, Szo,V: 15,16,17 órai kezdettel, nyugdíjasoknak 500.- a belépő) – elmentem megnéztem. Érdemes volt.
Nem tudom, adok-e ezzel a kis hírrel valakinek ötletet, de én nem bántam meg, dacára annak, hogy igazi újdonságot számomra nem jelentett, hiszen eléggé érdekelnek a csillagászati dolgok, így hát  ismerős témákat hallottam vissza. Nem baj, a 3 dimenzióban látni a dolgokat  azért érdekes volt.

Mint mindig - most is nálam volt a fényképezőm, és megpróbáltam a csodálatos esti fényeket lefotózni. A gépem adottságai miatt ennél jobbat nem tudok, pedig tényleg szép volt:

2 megjegyzés:

 1. Na, igen ! - kb. 7 éve - 2003.03.-óta nem láttam ilyen formában!- (este)
  Igaz,- kb. 20-21 évig (?)- hajnali 04.45.-kor kb. ehhez hasonló v
  olt,- [1977-1997] - anno ott volt az autóbusz végállomás!- ill. nem ilyen "fények" voltak. (stb.)
  Nem pécsieknek: ANK "Apáczai Csere János nevelési Központ) - a "mozi" ( nagy terem) az I.emeleten - felette a könyvtár! :-)
  (Érdemes pl. az egész "tömböt" megnézni pl. a Google Maps segítségével) - nincs időm "magyarázgatni", hol van benne az uszoda... ill. @Aranyosf. képei közt, az egyik jelenleg kollégium ? - stb. Igen sok minden (át)változott ott is,- az elmúlt 10-15 évben.

  VálaszTörlés
 2. Mivel kb. 25-26 évet (?) (1976-2003)csak-csak elég nehéz "meg nem történté tenni -) itt van pár kép arról a területről,- bár Megyer Kertvárosnak írják - (?)- igaz, amikor mi oda költöztünk, Lvov-Kertváros volt - stb.
  [A Sarohin táb. utca meg úgy volt kiírva, hogy Sahorin... és egyebekről szót sem !] Közműalagutak a föld alatt,- (azért nem lehetett gázunk, csak vill. tűzhely...) - ill. a sok-sok terv...
  garázs a föld alatt... éttermek... egyebek.
  Megyer Kertváros
  (Persze, vannak képek a Diana térről is [550] - ott is laktunk vagy 5 évig (1973-1978) - úgy emlékszem, még működik a Diana -téri kis piac is.
  Na,- retro dolgokért elnézést ! :-)
  (1.sz. szövegemben elírtam az évszámot,- 1978-tól indultam a végállomásról- busszal)

  VálaszTörlés