2011. február 8., kedd

Noé-dosszié

Találtam egy anyagot, itt olvashatjátok:

Akár igaz is lehet – mármint az, hogy kísérleteznek különféle, az eddigitől eltérő – élet-lehetőség megteremtésével. Csak hát  nem tudom, van-e értelme? Igaz, Noé - ha élt egyáltalán - bizonyára nem tette fel ezt a kérdést, s ennek köszönhetően vagyunk annyian, amennyien….
Mint félelmetes vízió felrémlik előttem az emberekbe titokban kódolt állat: micsoda harc fog megindulni esetleg a „Bárkába” való bejutásért… Nem az lesz-e a vége, hogy az utolsó szálig leöldösik egymást a befelé igyekvők ?  És mi értelme az egésznek, ha a bejutók között AIDS-esek, vagy H1N1 fertőzöttek, s ki tudja miféle betegséget magukban hordozók is bekerülnek, s ott a kis közösségben egymás között kezdik terjeszteni  a különféle kórokat, s előbb utóbb, ott, abban a védett kis burokban is belehalnak….Vagy esetleg valahol titokban már megvan a „kiválasztottak” névsora ?
Ha elfogadna Teremtő tőlem egy jótanácsot, azt mondanám, takarítson le rendesen mindent és kezdje elölről. Jól meggondolva, milyen kódokat rejt el a majdani emberek agyában…

5 megjegyzés:

  1. (Na, kellett ez nekem! )
    Mivel egy bizonyos mértékű rendet raktam (...) papírjaimat kidobáltam,- utólag meg nem mondom, hogy mi a link (honlap) címe pontosan. Amire emlékszem : a tervezője Alekszandr REMIZOV - és magyarra is fordítható a honlapja - abban szerepel ez az ÖKO-ház ! ( nem tudom,ki nevezte el NOÉ-nak ?...)- de sebaj! :-) :-)
    (Viszont - régebben - nézegettem a "A 10 leghülyébb zöld épület a Földön"-t is (egy blogban?) - de ma már arra sem emlékszem.
    P.s. : lehet, hogy ez a link :
    A.Remizov öko-háza

    VálaszTörlés
  2. Majdnem sikerült (emlékezetből)-
    ill. kicsit kevertem az öko-házaival !
    Viszont ezt akartam volna :
    A.Remizov
    Fogalmam nincs, hogyan ?- de átállítottam -anno- magyarra. Googleból kiindulva ?
    Más : Zaha Hadidról hallottál ? ( épp' Bp.-el kapcsolatban is épp' ügyei voltak ?)

    VálaszTörlés
  3. (A napokban láttam egy filmet az erdei kutyákról (!) Lásd Wikipedia - nilyen állat.) Annyira kipusztultak, hogy pl. nagy nehezen Németországból vittek egy nőstényt Brazíliába (?) -és próbálják szaporítani,- (sajnos az utódok többsége hím) - de ne bonyolítsam. E téma kapcsán jutott eszembe, hogy vajon egy-egy pár állattal ugyan má'-mit akarhatott Noé ? - hogy ki jutna be egy újkori Noé bárkájába ?- nem túlzottan izgat !- az viszont "foglalkoztat" pl. : valahol be van "zárva" pár ember (jelenleg) és készülnek egy marsi expedícióra - ( ill. nézik a hosszabb ideig tartó "összezártság" hatásait -és egyebeket) - persze,már nem tudom, hol olvastam erről.
    Más : csináltak (anno) valahol/valamikor egy nagy "üvegbúrát" ?- vagy mit - de annak is csak "kudarc" lett a vége.
    Persze, semmi izgalom ! Majd csak megoldja az emberiség !- ha akarja ! :-) :-)

    VálaszTörlés
  4. Végre egy jó hír !
    Google :
    Megtalálták ET otthonát ?

    VálaszTörlés
  5. (szerda)
    "Jártam itt is."
    Pár újdonságot vettem észre a neten,- bár okát pontosan még nem tudom.
    Majd kiderül.

    VálaszTörlés