2011. február 26., szombat

A selejt bosszúja (avagy „tökéletes” nem létezik).

Gondolom nem csak az én TV csatornáimon van  mostanában gyakrabban szó a világon várható különféle lehetséges katasztrófákról. (Aljas módon felmerül bennem a kérdés, hogy nem vagyunk-e ezzel is „megvezetve” – foglalkozzunk inkább a majdan ránk váró nagy katasztrófával és közben a naponta ismétlődő, kisebb aljasságokat ne lássuk meg, vagy ha meg is látjuk, legyintsünk rá, hogy ugyan, mi ez egy 8-as erejű földrengéshez képest…)

Tény, hogy  földrengések, cunamik,  árvizek, vulkánkitörések  lapulnak a talpunk alatt, s mi mit sem sejtve, vagy sejtve talán, de nem törődve vele, továbbra is úgy teszünk, mintha a béke és biztonság mindörökké tartana.
Nem tudom, ki hogy van  vele, és azt sem tudom, miképp reagálnék, mit tennék én, ha L.A-ban laknék ? Most, innen Pécsről nézve a TV-t, csodálom, hogy onnan  nem menekülnek eszüket vesztve az emberek. De hát ugye a földnek számtalan veszélyes zónája van, ez a kis Magyarországnyi terület bár nincs egyik ide-oda csúszkáló földlemez szélén se, de csak csak érinthetik a durvább, nagyobb földmozgások. Aztán mégis milyen békésen ülök itt és kalapálom a billentyűket…

Valószínű mások is, máshol is agyuk legmélyebb zugába űzik az esetleg előállható veszélyt, s megpróbálnak normálisan élni…addig is. Mert mit is lehetne tenni, miképp is lehetne védekezni a már-már sors-szerűnek mondható természeti csapások ellen ? Hová lehet biztonsággal elbújni – és ott normálisan élni – hogy ne találjon meg semmiféle baj ? Nincs ilyen hely a világon.
Szeretek merengeni ilyeneken, bár minden egyes esetben oda jutok, hogy a csodálatos „teremtés” közepette elromlott valami. Nem is egy helyen…És ez az egész mindenség a selejt bosszúja…


A klímaváltozás által leginkább veszélyeztetett 100 hely a világon.


Segítség a megtekintéshez:
A képernyő közepén „PLICK A PLACE”  sorban mindenhol az „ALL” kifejezést választani, majd „SEARCH” (Természetesen lehet témánként és helyenként külön-külön is keresni.)
A megjelenő kis képek közül rákattintani a legelsőre  (Kauai Hawaii), majd miután megjelent az első nagy kép, a kurzort a kép középvonalában  jobb oldalra vinni, ott lehet „lapozni” ill. végignézni a 100 fotót. A kép alján az „Info”-ra kattintva az adott helyről kaphatsz indoklást, (angol nyelven) miért került a listára. A „Video” feliratra kattintva a helyről rövid ismertetőt lehet meghallgatni (szintén angolul).

Kép:   http://www.freakingnews.com/pictures/56500/New-York-Tsunami-56751.jpg 


3 megjegyzés:

  1. Hogy mi-hogy van L.A.-ban ?- nem tudom, azt viszont igen, hogy pl.a japán lakosságot (köztük óvodás-iskolás gyerekeket is)- bizony felkészítik! Persze,más nép-más kultúra! (stb.)- bocs',de nem keresek ehhez cikkeket és képeket.
    Hogy esetleg fokozzam a "frászt?" - Hát, lassan kezdheted elmenteni a blogodat! :-) :-) Talán hallottad a jóslatot, 2012-vagy 2013-ban = Jöhet az Armageddon !
    Jöhet az Armageddon ( Gondolom,gyertyátok meg van ?- :-)
    Na,- legalább egy másik cikket is "elsüthetek" :
    Mikor vált az iránytű?
    Mit is mondjak még ?... mozgalmas évek várnak ránk...
    ************************************

    VálaszTörlés
  2. (2.) Kénytelen vagyok írni pár sort,- mert lassan túlzásba viszem az olvasást. (?)- Vívódtam is, hogy melyik cikket ajánljam,mert (szerintem) egyik jobb, mint a másik ! (persze,embere válogatja)- persze, nem befolyásol, mit mutat pl. a "legolvasottabb cikkek" felsorolása !- stb.
    (Nem tudom, vette-e észre valaki,- ill. okát nem tudom,- annak a Gaddafi - Kaddhafi- Kadhafi "írásmódnak!" - na, lényegtelen. )
    Kadhafi szűz angyalai
    (megjegyzem, máshol olvastam régebben,- a kongói "katona nők" a legkegyetlenebbek !- stb.)
    Na, ennyit - most.
    Mert -többen szeretik az állatokkal kapcs. pozitívumokat is - majd azt is kikeresem... :-) :-)

    VálaszTörlés
  3. (3.) :-) Az idő alatt,míg leírtam az előzőt,- kb. a 3. helyről a legolvasottabb lett a cikk. :-)
    Itt az másik téma :
    vadszabadítók
    Mivel ebben említődik két link is ?- hát..."kénytelen vagyok" megnézni ! :-)

    VálaszTörlés