2011. május 26., csütörtök

Már megint az öregasszonynak volt igaza….


Bocsánat, hogy nincs jobb témám, de hát ilyen az életem…
Nézzétek a képeket és szörnyülködjetek:











Akik régi olvasóim emlékezhetnek, hogy 2 éve majdnem ugyanígy szét voltam bombázva. Most „csak” az a különbség, hogy a konyha is áldozatul esett.

Na de….
Kérem szépen megvan a baj oka!!! Mondtam én, hogy csőtörés ez, de hát a nagyokos férfiak szemmel/mérőkütyüvel/tudással/tapasztalattal felszerelkezve, csak legyintettek a dilinyós öregasszonyra. Aztán csak csak jó álmot küldött rám az őrangyalom, s kigondoltam én, hogy ha már az előszoba vakolatát leverjük és szellőző vakolattal felvakoljuk, akkor verjük csak le szépen a konyhai csempét is, hadd szellőzzön az a fal két oldalról…(Elég nehéz döntés volt, de lám, jónak bizonyult !)
Na és akkor történt a csoda: Puff - csempe le, spriccc - víz ki…

Így hát nincs gondom, hogy a félretett pénzemből milyen szemüveget is csináltassak, mert az talán elég lesz a vízvezeték szerelőre. (Bár ki tudja a mester csak ma d.e. jön…) De nem sajnálom, hogy így történt. Sőt – este hálás szívvel mondtam köszönetet az égieknek, mert végre, végre megoldódik az évek óta húzódó probléma.

A lakásom jelenlegi állapotához azt hiszem, nem kell külön kommentárt fűzni. Így kell élnem egy ideig, míg a fal ki nem szárad egy kicsit, aztán míg a vakolat ki nem szárad, aztán jöhet a meszelés…
Kérem szépen, mondja valaki, hogy az életem nem elég kalandos !
Egyébként jó ok volt ismét arra, hogy elgondolkodjam, milyen fényűzően is élek ! 24 óra víz nélkül – akinek volt szerencséje  kipróbálni, tudja, mit jelent ez…

Részben emiatt, a múlt hét végi (sokkal sokkal jobb) történésekről még nem is volt időm beszámolni.
No, majd előbb utóbb sor kerül mindenre, arra is. Ha egy-két  napig nem frissülne a blog, nagyon ne aggódjatok értem, mert tervbe van véve egy fővárosi látogatás is – miért is ne pont most ? (habár régóta készültem rá és vártam) – aztán fogalmam nincs, az itthoni munkáim miképp alakulnak. Szóval, ahogy tudok, úgyis jelentkezem… :- )

6 megjegyzés:

  1. Nem megy el most már másodszorra sem levelem.
    Most már csak röviden.Nagyon együttérzek veled.
    Jó utat a székesfővárosba.Megvárunk a hétvégi beszámolóval és az új hírekkel:)!

    VálaszTörlés
  2. Ez aztán nagy munka!!!
    Nem cserélek Veled. Hol fogsz főzni, mosakodni egyáltalán élni?
    Tehát mint a mesében kiszorúlsz a küszöbre a cicákkal együtt:-)))

    VálaszTörlés
  3. Sajnos tipikus eset, én is hasonlóan jártam, hogy egy csőtörés foltja a lakás alatti konyhában jeletkezett. Én mondtam, hogy a konyha fölötti konyhában nem lehet a csőtörés, mert ott új csövek vannak, csak a mellette levő fürdőszobában. A szomszédok meg a mester addig erősködött, hogy a konyha lett szétverve csőtörést keresve, aztán mivel ott csontszáraz volt, a fürdőszoba is sorra került, ahol én akartam kezdetni. Így lett ott is egy egyszerű csőtörésből dupla költség.

    VálaszTörlés
  4. Szerencsésen (?) hazaértem.
    A többi dolog meg - itt- nem publikus.
    OK!- megvagyok.

    VálaszTörlés
  5. Tegnap ( szerda) este óta "vívódom ?"...bár utólag nem okoskodnék!
    (Pl. mi van akkor, ha attól lett"csőtörés" (repedés) hogy leveretted a falat vagy a csempét (?) Pontosabban : mintha úgy látnám (?) egy régebbi vas csőhöz (?)- egy műanyag cső csatlakozott ? - de ne bonyolítsam. Írtam tegnap ( magán) levélben : én vagy 30 évig (?) nagyon utáltam a falon kívül vezetett csöveket... ( Ismétlés : pl. vízórából volt 2 x 2 db. és ne bonyolítsam...) - stang (?) ..és ilyesmik!- de (anno) megnyugtató volt (?) - legalább "láttam" az összes csövet!
    Más : hát... vagy 8 éve (?) fogalmam nincs... hogy hol"mennek a csövek"- értsd : vezetékek (villany is !) stb. és már vagy 2-3x "megszívtam! Ismerjem el, anyagilag nem került (még) annyiba, amennyibe @ Aranyosf.-nak kerül mindez.
    Na, ennyit.

    VálaszTörlés
  6. Maganjellegu kozlemeny
    Szerencsesen megerkeztem Budapestre es hamarosan indulunk is vissza' stb.Nem többet, mert az angol billentyuzet nagyon szokatlan '... Az ero legyen velunk' stb.

    VálaszTörlés