2011. május 3., kedd

Pusztuljon a gyenge ! ( Némiképp csatakozva a tegnapi témához… )


Vesszenek ki  mielőbb azok, akiknek nem a pénz az istene ! Pusztuljon a gyenge – sőt, már rendesen pusztul is, ha valaki ezt még nem vette volna észre.
Magasságos Eu-s barátaink rendesen egyengetik az utat a kipusztulás/kipusztítás felé…
Éljenek a kapitalista gyárosok által vezetett, ember és környezetgyilkoló gyógyszergyárak, vegyszergyárak, a milliomos patikusok, forgalmazók !!! Éljen Amerika, a minden jó kifogyhatatlan forrása !


„Idén kiemelkedően magas vérszívó invázió várható, az Unióban ugyanis most már tilos a kullancsirtás, a szúnyogok hihetetlen gyarapodásának pedig a hatalmas kiterjedésű belvízi területek adnak táptalajt. …A szúnyog és kullancscsípések elleni védekezés fontosságával ma már mindenki tisztában van. Már egyetlen csípés is okozhat agyhártyagyulladást, Lyme-kórt, vagy − szúnyog esetén − maláriát, Dengue-lázat is. Bár ez utóbbiak Magyarországon kevésbé jellemzők, az elmúlt években a dél-európai országokban is regisztráltak eseteket….
Az amerikai 3M éppen ezért forgalomba hozza hazánkban is az elnyújtott hatású szúnyog és kullancsriasztó szert. A készítmény hatóanyaga a DEET (N,N-Dietil-meta-toluamid), az egyik legismertebb és leghatékonyabb rovarriasztó anyag, melyet az amerikai hadsereg még a második világháború dzsungelharcai idején fejlesztett ki. A krém közel 12, míg az aerosol mintegy 8 órás védelmet ad, mindkettő semleges illatú, nem tartalmazza megszokott citrusos illatanyagokat, így az erre érzékenyek is használhatják.”

P.s.1. A múlt héten jártam a gyükési réten. Egy órás séta után  2 kutyáról összesen  hat, magamról két kullancsot szedtem le.
P.s.2. Nagyon kérem, senki se jöjjön azzal, hogy de-hát-régen-sem-volt-kullancsirtás !! Ez igaz, nem volt. De ennyi rohadék (sajnálatos és/vagy nevetséges módon nyugatról bevándorolt) kullancs sem. Valamikor régebben láttam egy térképet a terjedésük útvonaláról, de a neten most nem találom…

10 megjegyzés:

  1. 3.próbálkozásom !-és ez lesz az utolsó!
    Elegem van! (amúgy is )
    Kullancs,jaj,ne

    VálaszTörlés
  2. Na, még ez is !
    Szóval, itt a teljes cikk
    Tilos a kullancsirtás
    Ne legyek demagóg... erdőben,mezőn nem járok, állataim sincsenek- stb. valahogy engem a téma "nem érint meg!"-Szerintem (bár tudom az árát) aki olyan helyen bóklászik, hát vegye meg a szereket és oltassa be magát! (+az állatot) Hallom: gyerekeknek való injekció van,- felnőtteknek (kis türelem...) hamarosan lesz!
    Bocs' senki nem mondta,hogy az USA szert vegyétek meg. Ill. mindenért az EU-t okolni, meg a "nyugatot"...hát kissé lejárt lemez! (de nekem mindegy)

    VálaszTörlés
  3. Dögöljön meg minden kullancs!
    A cikk
    (mennyi elvesztegetett idő...)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nem a terjedési útvonalról láttál térképet, inkább a (hazai) veszélyes területekről ? Sajnos a legtöbb helyen a 2009-es térképet ismételgetik!
    Amúgy ez egy elég jó honlap
    Kullancsinfo itt

    VálaszTörlés
  5. Fura a természet: a vérszívók és élősködők a túlélőbbek./még az emberi társadalomban is./

    VálaszTörlés
  6. Unokámat féltem.Tanyás ingatlanban laknak.Van kutya.Kullancstalanítva van.Node az unokám.Két és háromnegyedéves.Mindent megfog,mindenbe belemegy.Szóval gyermek.Oltás is lesz.

    VálaszTörlés
  7. Exit:szuper.Én sem kullntok:)

    VálaszTörlés
  8. Ez érthetetlen számomra, hogy miért nem lehet a kullancs veszély ellen permetezéssel védekezni.
    Felháborító, hogy az emberekre minél drágább megoldásokat kényszerítenek mint pl.: a kenőcsök, gyógyszerek...

    VálaszTörlés
  9. Most már okosabb lettem @x (negyedik link) elolvasása után.
    Az is felháborító, hogy egy két gyerekes család 4 fő az olcsóbb szérum beadása 24.000.- Ft-ba kerül.

    VálaszTörlés