2011. május 18., szerda

Üres magas-házak

Kószál az ember lánya a neten, s felcsíp itt is ott is valamit. Most ezt találtam:

Kétségtelen, a megértést kissé nehezíti a fordított szöveg furcsasága, de a lényeg azért kibogozható belőle.
Caracasban épült, vagyis inkább építeni kezdtek egy felhőkarcolót, aztán az építkezés abbamaradt. Egy idő után - élelmes és ügyes szervezők segítségével - az épületet elkezdték belakni az otthontalan szegények.
A téma már csak azért is megindította a fantáziámat, mert ugye nekünk is van évtizedek óta üres, lepusztuló toronyházunk. Vagy sírni, vagy nevetni való, ami ekörül zajlik/lott.
De…
De ha itt akadt volna egy lelkes, ügyes szervező, aki megpróbálta volna létrehozni azt, ami sikerült és működik Caracasban, van rá fogadásom, nálunk  nem járt volna sikerrel.
Persze azt se tudom képzelni, hogy az ide esetleg beköltözők képesek lettek volna ilyesféle házirendet készíteni mi több, betartani:


Az még lehetséges, hogy a „lakásokat” ilyenféleképp rendezték volna be:


de a munkalehetőségként is szóba-jöhető  borbélyüzlet itt nem valósulhatott volna meg, hiszen 1. ebben dolgozni kell, 2. a KÖJÁL nem engedélyezte volna...



No de ha esetleg véletlenül mégis képesek lennének rá,  mindezek előtt még:
A rendőrség nálunk azonnal „kitelepítette” volna azt – akár erőszakkal is – aki ide bemerészkedett.  Nem baj, hogy 20 éve rohad/porlik/omlik már, de itt a vadgalamb se rakjon fészket. Akár még azt is el tudom képzelni, hogy inkább lebontották volna, minthogy valamiféle szegénylegényeken segítsenek a meghagyásával.

És mi innen Európa „szívéből” lenézzük azt a kontinenst ?

5 megjegyzés:

  1. Nem tudom mi van leírva a házirendbe, de nagyon bizalom keltő. Amit gondolok, van út az egyszerű emberek felé, csak megkell találni.
    Mi hiába "papolunk", amikor olyan elrontott világot teremtettünk ahol megszűnik a közösségi érzés, felváltja az önző egyéni érdek!
    Mi tapasztalatból tudjuk, van összehasonlítási alapunk, ezért szorul össze a szívünk vagy ökölbe a kezünk!

    VálaszTörlés
  2. Teszed ezt folyton-folyvást, nap mint nap. Aranyos...vívod a harcod a betűk és a blogod segítségével... Szélmalomharc... gondolják sokan, de mit tehetünk mást!
    Ki kell mondani amit gondolunk a körülöttünk lévő világról.
    Ha csak egy emberhez jut el a gondolatod akkor már megérte.

    VálaszTörlés
  3. OK ! Bocs'- ( minden bizonnyal nem vagyok túl "jó" testi-lelki állapotban...a napokban.)[Bizony "hiába" az orvosi jóslat...hogy kb. 69 éves koromig élhetek... értsd : ha NEM szedem a gyógyszart... ] OK!- legközelebb megkérdezem a tippet, hogy ha szedem... akkor meddig ? ] Mellesleg (állítólag) "se' perc alatt" - meghalt egy 64 éves ismerősöm - stb. ]
    Szóval : bizonyára tudjátok, hogy mennyi ideje nincs már KÖJÁLL (?) hanem ÁNTSZ van - lényegtelen.
    Más : (Kyba által írottak miatt) na, igen ! "Aki egyszer a nyakába akasztotta a kolompot, az rázza is !"- persze, plagizálás - valahonnan. ( Továbbá nem "jövök" a számtalanszor megírt Ancsel Éva : Hogyan kell harangot önteni. témával sem.)
    (folyt.később)

    VálaszTörlés
  4. ( Senkit sem akarnék pl. a pécsi "toronyház" történetével sem untatni,- azért (valahogy) az sem olyan "egyszerű" ahogy (esetleg) @Aranyosf. leírásából gondolhatják azok, kik kevésbé ismerik a "storyt!"
    Nagy idegességemben (?) - hirtelen azt is elfelejtettem , hol van Caracas ! ( állítólag Venezuela)- hogy épp' mostanában (vagy évek óta) mi történik ott ?- hát... ki-ki olvasgassa, ha eddig nem tudta volna.
    Nem okoskodnék... de láss olyan témákat is, hogy kb. a "mi földrészünkön" leginkább az "ego" van előtérben,- a másik helyeken pedig elsősorban a "közösség" !- vagy valahogy így.
    Így aztán,- én pl. Caracassal sem nagyon foglalkozom... azaz, majd még beírok egy linket !
    :-)

    VálaszTörlés
  5. (mellesleg - anno - a pécsi toronyház lerobbantási tervét is olvastam... ill. nem is oly régen azt, hogy (eddig) már "költöttek rá annyit"- amiből robbanthattak volna. (Anno sokallották a robbantás árát) Na, igen...ill. a "civilek" tiltakozása...meg egyebek.
    Szóval :
    Azért ez se' semmi!
    Tippem ?... ha rám hallgattok...ki-ki csinálja azt,amit jónak gondol! :-) :-)

    VálaszTörlés