2011. július 25., hétfő

Fotók „csak úgy” a Bem utcából


Amikor bent jártam a Kisgalériában, „csordogáltam” lefelé a Bem utcában a buszmegállóm felé, eszembe jutott, hogy miként tavaly nyáron a Király utcában, itt is megpróbálok  a belső udvarokról képeket készíteni. Ki tudja, meddig lehet…

Ahol nyitva volt a kapu, be is mentem, de annyira szép képeket, mint tavaly, nem tudtam csinálni. Dacára, hogy ez a „Nyitott kertek/vagy kapuk” (?) mozgalom most már bárkinek lehetővé teszi, hogy az évtizedekig elrejtett aprócska udvarokba benézzen, az udvarok(házak) tulajdonosaiban cseppnyi igény sincs arra, hogy elvarázsolják azt a pár m2-et, ami elsősorban az ő lelküket, de alkalmanként a betérőkét is kicsit megboldogíthatná.

Nem értem én ezt az igénytelenséget. Ha ezekben a házakban u.n. „tanácsi” lakások vannak – és az udvar „csak” közös tulajdon – akkor is, ha én egy ilyenben laknék, biztos, hogy rendbe tenném. Hiszen én minden áldott nap látnám. Igaz, a füvet nyírni kell, a virágokat meg locsolni – de azért pont a Király utca bizonyítja, hogy igenis van/lenne ilyesmire lehetőség.
Nos, én ilyen belső udvarokat tudtam csak fényképezni a Bem utcában: 












Az utóbbi kettő csak azért került be, mert elvarázsolt a látvány. Szeretem a szépen kovácsolt vasakat !



2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. @x által felvetett probléma való igaz, de azon túl engem a képek hangolata kelltette fel a figyelmem.
    A belsőudvaroknak van üzenete, ahogy az összezárt lakók élnek benne.
    Van aki gondozza a kertjét, van aki hívalkodó színekkel akar kitünni a közösségből, van aki otthonaként használja...lehetne sorolni stb.
    A kovácsoltvas fotók igazi vizuális élmény. az utolsó fotót, érdemes lenne kinagyítani és kerettel falra tenni:-)))Csudaszép!!!

    VálaszTörlés