2011. szeptember 20., kedd

Így „szolgáltat” a digi

Történik a következő. Szomszéd néni haldoklik. A fiát akarom hívni, megtudni, él-e még, kihozták-e a kórházból, mi van vele ? Telefon foglaltat jelez hétfő délben – délután – este -  kedden reggel. Nyilvánvaló, hogy rossz a telefon.
(Hacsak nem a szomszéd néni fekszik rajta holtan, miközben a család többi tagja sem él már.)
Mit tesz a lelkiismeretes ember ?  Megpróbálja valakinek bejelenteni a hibát.

Na jó, de ebbe, a (jelzőt nem írok) világban ki tudja, hogy XY melyik előfizetőnél van ? Hívom a t-comot. Nem náluk. Hívom az upc-t nem náluk. Hívom a tudakozót (198) egyedül ő ad használható tanácsot, a 197 meg tudja mondani, hol van a számnak előfizetése. (Ezt nem árt megjegyezni !!!)
Oké, megtudom, a diginél van előfizetés. A digi honlapján nincs telefonszám másik, csak a 1272 – ezt – tízszer felhívtam – semmiféle változatban nincs lehetőség arra, hogy földi halandó, aki nem ennek a  fantasztikus cégnek az előfizetője, bejusson a rendszerükbe. Mitől félnek ezek ? Beleköpök a fülükbe, vagy mi van itt ? Nem lehet sehol reklamálni ? Nem lehet sehol érdeklődni ?????
Na nagy nehezen megtalálom a pécsi iroda 6 számjegyes „rendes” telefonját. Hívom őket. Első kérdés: mondjam be a szerződésük számát. Hát akkor kitörtem. Ilyen barom állatok, hát honnan tudjam én, hogy mennyi a haldokló szomszéd néni fiának a szerződésszáma ? Én csak azt akarom tudni él-e a néni, s  annyiban akarok esetleg segíteni, nekik, hogy ha nem jó a telefonjuk (nyilván nem jó, ha második napja foglaltat jelez), hogy valaki foglalkozzon ezzel a hibával. De nem, ma Magyarországon ilyen mocskos trükkök vannak/lehetnek. Nem is értem, miért hagyják, vagy ez kinek áll érdekében. Ja, persze a szolgáltatónak, nehogymá’ megtudja, hol van valami baj.
Kedves előfizető, jelentsd be telefonon a hibádat ! Ja, hogy rossz a telefonod ? Hát kit érdekel ? Nekünk, a CÉG-nek ez így jó !!!

Na és most akkor tessék jelentsenek fel, ha hazudtam. A digit csak az ő saját ügyfelei hívhatják fel, akkor is legyen számla a kezükben, mert varázs-számok nélkül semmire se megy velük.
Pfuj !!  Az életbe nem kötnék ilyenek inkorrekt féllel  szerződést.

5 megjegyzés:

  1. Na, igen ! bevezetésként csak annyit, hogy azt pl. tudtam, hogy a "Tudakozó" megmondja, az adatokat !Kissé meg is lepett, hogy egy 6 vagy 8 lakásos társasházban (!) lakók nevét, telefonszámát és még a létező mobilszámait is elmondták nekem,- viszont kissé meglepett, amikor a számlán elolvastam, mennyibe is került nekem a "tudakozódás!"
    Én bizony "nem védem a mundér becsületét!" - de valahogy csak-csak biztosítania kell a "szolgáltatónak" azt, hogy "illetéktelenek" ( mert vannak "barmok" is !)- csak úgy intézkedjenek , hogy azt az ügyfél azonosító számot mondják meg. (?)
    Azt se minősítsem, hogy ki-milyen szolgáltatónál van... igaz, magam is megbántam már, hogy változtattam.

    VálaszTörlés
  2. Jól emlékeztem !- ez is ritka eset... hogy milyen cég is ?- ki a tulajdonos és egyebek. Wikipedia )
    Megjegyzem - bár sosem érdekeltek,- én valahogy "jót" róluk még nem hallottam.

    VálaszTörlés
  3. Ezen már nem is merek csodálkozni!
    A gázár támogatás vagyonyilatkozattal sem semmi. Az pedig "felsőházi" rendelet. Az ilyen kicsi mint a digi miért ne tehetné meg.
    Lehet, úgy köti a szerződését, hogy az internettel együtt és akkor kétszeres lehetőség a kommunikációra, de csak az előfizetőinek.
    Furcsa világgá lettünk, nem támogatja az emberi érzéseket. Bízom benne, hamarosan hírt hallassz a néniről.

    VálaszTörlés
  4. (nem kritika!,hogy már nem úgy nevezik!) esetleg egy cikk
    Lakhatási támogatásról
    (Annak a "3 az egyben" szerződésnek csak-csak vannak"előnyei" is : valamivel kevesebb a havi előfizetés, mint ha 3 különböző szolgáltatónál lenne az ember ( esetemben bebizonyosodott)- ill. csak-csak minden esetben ugyanarra az (egy)ügyfél azonosító számra kell hivatkozni. Igaz, ha pl. elromlik a telefon,vagy a számítógép,- akkor az egyszerre történik ! :-)
    Nem vagyok egy "smucig" ember sem... én minden létező adót - (ne soroljam!)igyekszem határidőre befizetni!- de az "ellenőrzést!"- azt hiányolom ! Így vagyok/leszek pl. a lakhatási támogatással is,- mert bizonyára lesznek, akik most is megtalálják majd a "kiskaput."
    Mielőtt bárki is elküldene "melegebb éghajlatra"... pár évig volt (jogosan!) gázártámogatásunk,- (de mióta már csak 2 fős a "család"- nem érint bennünket.) Viszont ott sem tartok, (még)hogy pár "csalót"/ "ügyeskedőt" be vagy feljelentsek ! (holott megtehetném ?...) - na, igen ! OK! "az emberi érzések" (...)

    VálaszTörlés
  5. Amióta a lakhatási támogatás égisze alá vonta kedves pártunk és kormányunk, nyílatkozni kell a vagyonról. Nékem van egy kevéske milliónyi 1/2 rész örököm ingatlanba amiben haszonélvezőként a papa lakik. Mivel meghaladja a 850.000.-Ft-ot így nem kaphatom meg a támogatást.
    Ide tartozik pl: a személygk. is.
    ( nekem az nincs )
    Ezt pl. sehol nem lehet olvasni...

    VálaszTörlés