2011. szeptember 15., csütörtök

Kiállítás senkinek

 
Utálom, hogy (szinte) bárhová  megyek, az örömömbe gyakran epét köp valami/ki.
Tegnap elmentem (többek között) a Civil Közösségek Házába, az oda meghirdetett Kuti László szoborkiállításra.
Van egy lap, melyen a következő szobrait találtam:
Ezeket látva, lettem kíváncsi a kiállításra. Én azt gondoltam, hogy kint az udvarban, vagy a kerthez csatlakozó várfal sétány-kertben vannak a szobrok – de sehol se láttam egyet se. Egy lombot gyűjtögető nőtől kérdeztem, hol a kiállítás, mondta, hogy valószínű bent az épületben.
A tárva nyitva lévő ajtón besétáltam, s igaz, hogy nem volt sem sísapka rajtam, se géppisztoly a kezemben (csak fényképezőgép)  - bár ketten is beszélgettek ott, senki meg se kérdezte, hogy mégis mi a csudát keresek ?

Körbejártam a termeket, végül én voltam aki hangos „Jó napot kívánok, érdeklődni szeretnék…”-kel megszakítottam a hölgyek eszmecseréjét.
Közben persze megtaláltam a termet, ahol a hat kis szobor ki van állítva, de azért megkérdeztem, hogy ez az egész kiállítás ? Egyikük válaszolt is egy rövid és udvariatlan  „Igen ez!” –zel és már ment is tovább, bizonyára igen sürgős dolga volt.
Természetesen az utcán, kapun, lépcsőházban plakát, iránymutató tábla – semmi sehol. Igaz, ezért a hat szoborért nem is nagyon érdemes.

Halára idegesít, bosszant az efféle igénytelenség. Nem is tudom, ki az igénytelenebb, a művész, vagy aki a kiállítást rendezi ? Mindenesetre én, a kedves néző igenis sértve érzem magam. Esküszöm, jobb lenne, ha ilyen kiállításokat nem is rendeznének. Felesleges pénzkidobás. Igaz, egy strigulát húzhat valaki, valahol, valamilyen statisztikában.
Ja, hogy senki meg se nézte ?
Ja, hogy másképp is lehetett volna ?
Kit érdekel ?









Az alábbi vidám kis kerámia szobrocskákat üvegen át fotóztam, a belső mini-udvarban állnak. Nem tudni, kinek az alkotásai…


Ez meg egy pécsi pillanatkép 2011-ből: (No comment)

5 megjegyzés:

  1. Aranyosfodorkát ismerni kell, hogy ezt a kiállítás-psztját ne értsük félre. Mert azért néhány személyt itt nilvánosan megsért, amit az illetők egyébként jól megérdemelnek. A facebook-ról többen e blogra fognak tévedni talán az I Love Pécs Nonprofit Szervezet nyomravezetése által, akik azonban nem ismerik Aranyost; nekik üzenném, ő egy kulturmisszionárius, szavára térjetek hát meg pogány igényteleségetekből! Persze csak akinek inge...
    KALACI

    VálaszTörlés
  2. Sajnos Aranyosfodorkának teljesen igaza van. Jómagam is egy költségvetési forrásból élő Galériában töltöttem aktív életem utolsó éveit. A fenenagy spórolásban elsőként hagytuk el a plakátot, a katalógust. Viszont minden személyes ismeretséget megragadtunk arra, hogy a helyi médiánál hírt adjunk magunkról. Az a kis pogácsa, egy korty fehérbor bőven megtérült, amibe egy "majdnem" sajtótájékoztató került (sajnos csak úgy, szárazon nem igen érdeklődő a sajtó). A kezükbe adott írásos anyag sem került túl sokba, csak a papír a nyomtató használata és a tájékoztató összeállítójának lelkesedésébe.

    VálaszTörlés
  3. Az utolsó képhez, címet javasolnék:
    - "elandalítódott" a sok szerelmes lakat alatt...
    ...no, hogy én velem ez miért nem fordul elő? ki érti ezt!

    VálaszTörlés
  4. Bár "eléggé elhíresültem a neten" ilyenekkel : "@X mondta, &X-től tudom, vagy @Xajánlja...) kivételesen (?) - erről én sem tudtam. :-)
    Mindenesetre (utólag) megnéztem a pecskep.hu-t (linket nincs időm beírni...) ott említődik,hogy 2009-ben volt Fogadalmi kövek" címmel egy kiállítás. ( Sok "kő" nem látszik benne... de most lényegtelen.)
    Én sem nem védem,sem nem támadom sem @Aranyosf.-kát, sem a kiállítás szervezőit/üzemeltetőjét (?) - (azt azért megjegyezném, hogy nem "első eset", hogy a kiállításokon "szerzett élményeit" pro és kontra (?) megírta.
    (Ma eü.intézményekben jártam... talán amiatt is (?) - nem boncolgatnám a témát.)
    Nem feledni ! (ismétlés) Az egér és a tv.távirányító még nálunk van !- senki nincs arra kényszerítve, hogy neki nem tetsző dolgot nézzen/vagy olvasson! - ezt pl. a blogok olvasóira és megjegyzéseket írókra értem. - beleértve a facebookot is.) (Nem az előttem szóló 3 személyre gondoltam.)
    Esetleg egy "utolsó" gondolat... én bizony úgy érzem, hogy (néha) "a kevesebb az több lenne!" - értsd : én má' attól "lefáradok",ha elolvasom, hogy csak Pécsett mi minden van "egyidőben" -
    Na, pusz' nektek !- aranyoskáim ! :-) :-)

    VálaszTörlés
  5. ez olyan, mint a parizer 348-ért. ha megvetted, ne akard tudni, mi van benne.nincs ingyen ebéd.

    VálaszTörlés