2011. szeptember 16., péntek

Szépség a romokon


Miután a facebookon foglalkoztak a tegnapi bejegyzésemmel (habár én ott nem vagyok és nem is leszek tag, csak felhívták a figyelmemet a tényre) – szóval szeretném ezúton is kijelenteni, hogy én senkit se akartam megsérteni, de (és sajnos),  amit leírtam, az szóról szóra igaz.
Egyébként  mindenféle megjegyzéseimet a város és a városlakók viselt dolgáról, egyszerűen csak azért írom le, mert úgy tudom/gondolom a  vélemény-nyilvánítás (egyelőre még) szabad – s nekem a jelzett kiállításról  tegnap épp azok a gondolatok jutottak eszembe, melyeket leírtam. Mellesleg nem kell a blogomat olvasni annak, akit nem érdekel a véleményem. Illetve tessenek „ellen-postot” vagy kritizáló kommentet írni, amiben a jelzett kiállítás előnyei/az élmény nagysága és minden egyéb jó dolog ki van domborítva….Kíváncsian várnám.

Na erről talán elég is ennyi….

Mert azon a szerdai napon nem csak bosszúság ért ám, hanem kellemes meglepetés is !
Igaz, először szememet félig lehunyva sétáltam át a „Zabatérré” alakított, hajdani Sétatéren (igenis utálom a sok bűzös, olajos, zsíros, boros, mézes és tudomisén milyen bodegát, még akkor is, ha az valakiknek pénzt hoz. NEM illik oda – na de hát ez is valószínű csak az én véleményem…..)

Szóval a Sétatéren átsétáltam, ki a Széchenyi térre, s mivel elég erősen sütött a nap, a keleti oldalon, az árnyékban csordogáltam lefelé. Örömmel állapítottam meg, hogy a Boldogság Háza előtti csobogót átalakították (elfelejtettem fotót csinálni róla) és a jó kis meszes víz most már nem a fekete márványon folyik végig, (ezt nehezményeztem egy régebbi blogbejegyzésben ) – hanem valamilyen hosszabb cső lehetővé teszi, hogy a szobrász alkotását az állandóan csorgó víz ne károsítsa.
(Mellesleg csak csak beírom ide, hogy még ha nem is az én kritikámra történtek a változások, de igenis van értelme a nekünk nem tetszőt felemlegetni, leírni. Kijavították a csorgót, a nagy virágcserepek alá tányérok kerültek – szóval történnek itt néha jó dolgok is.)

A hajdanvolt Nádor söröző előtt hatalmas bambuszok álltak kint a járdán, még hatalmasabb cserepekben. Ezen álmélkodva megálltam, s ekkor vettem észre, hogy ez nem csak valami egyszerű térdekoráció, hanem egy tündéri kis virágbolt. Bekéretkeztem, és engedéllyel fotóztam is.
Itt meg kell említenem, hogy a  hajdani Nádor sörözőben anno mindössze egyszer voltam, valamiért nem szerettem ezt a rész. Én igazából a kávéházban vagy/és az étteremben érzetem otthon magam. E két egységre vonatkozik az a fogadalmam, hogy ha majd  elkészül, akkor talán egyszer, egyetlen egyszer még belépek a szálló nagy kapuján – de én a mostani állapotában – bármilyen kiállítással próbálnak becsalni – semmiképp be nem megyek szépséges emlékeim rommá vert helyszínére.

Szóval a sörözőben virágbolt van, és nem is akármilyen. Nekem nagyon tetszettek azok, amiket ott láttam. El tudok képzelni egy szép, elegáns, modern  lakást ilyesféle dekorációval. Nekem tetszett a rom - virág kontraszt is...
A fotók – olyanok, amilyenek. Sorry.









7 megjegyzés:

  1. ("Hátulról kezdve"- a szokásos nincs rá időm miatt !) :-)
    Nocsak,nocsak! Közeledünk, közeledünk ?- nagyon remélem, hogy (majd) egyszer a Nádorba is "beosonsz!" - Én sosem szégyelltem (?) - hogy anno "így beszéltem/cselekedtem"- most meg "úgy"- de ne bonyolítsam.
    Régebbi linkeket sincs időm beírni,- pl. a (volt) Nádor sörözőről is vannak fotók a pecskep.hu -n és ezt-azt írt róla Trebbin Ágost is, pl. a hetedhethatar.hu-ban.
    Mindezektől függetlenül,- azért "érezzed magad megdícsérve! - (részemről)
    (esetleg folyt.később)

    VálaszTörlés
  2. csak-csak van az a mondás is (?) "nem csak szellemi táplálékkal él az ember!"- (ha nem is járok azokon a helyeken sem,- "képben vagyok")- esetleg itt a legfrissebb ?
    Bocs' a linket (videoét) nem jegyeztem meg. (Igaz, [szagok] illatok nincsenek hozzá (?))
    Később pótolom.

    VálaszTörlés
  3. Video és a program
    és
    Képgaléria
    (remélem)
    Vagy az említett honlapból - öntevékenyen ! :-)

    VálaszTörlés
  4. Képgaléria
    Más : remélem olvastad a "hírt", hogy bizonyos betegségek (?) támadtak meg egyes virágokat -cserepeseket, a városban. Elszállították,- kezelik, de már nem lesznek visszaszállítva. (stb.)- úgyhogy "ne duzzogj"- stb. :-)
    ************************************

    VálaszTörlés
  5. (Szakmai továbbképzés-féle)
    Mivel van pár ismerősöm, kik nagy "dérrel-durral" (?)- törölték magukat az iWiW-ből és a facebookból is,- (aztán kapom a"sanda/vagy cikiző" megjegyzéseket, hogy tudnak az irományaimról... ) - csak annyit még, hogy (szerintem) nem kell "regisztrált tagnak" (vagy minek lenni ahhoz, hogy tudj róla !-ki,mit ír ott.
    Ha, nem így lenne ?- hát elnézést. ( autodidakta vagyok) :-)
    Ismétlés : "Mindenki a maga baját "tartja" a súlyosabbnak!" - továbbá: nagy "szakirodalma" van a kommentelésnek/hozzászólásnak is !- pl. az okok, hogy "mindent zsigerből elutasítani"- és ilyesmik.
    Na, mára - (legalább is itt - OFF!)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a képeket!:) Én sokat jártam a sörözőbe középiskolás koromban!...
    Az emeleten söröztem talán utoljára, az esküvőnk előtti este, kedves barátainkkal, akik Bp.-ről jöttek le a "nagy durranásra"!:)Azért emlékszem ennyire, mert egyedül nekem nem hoztak sört és kérték el a személyimet!:) Aztán persze kaptam! Laza 40 év..., összeszorult a szívem!
    A kávéházba csak akkor mentem, ha író barátunk, vagy a bátyám meghívott. Ők törzsközönség voltak...

    VálaszTörlés
  7. Patinás. A fotókkal nincs semmi baj.

    VálaszTörlés