2011. november 12., szombat

Amikor a sors beleszól...


Elgondolkodtam már máskor is azon, hogy a Sors miféle fura dolgokat produkál néha. Keresnéd rá a magyarázatot, de igazándiból sosem leled meg. Mi, miért történik, akkor, amikor ?

Öregszik a porszívóm, ráadásul a porzsákokra (csak papírporzsák használható bele) már legalább kétszer annyit kiadtam, mint amennyibe eredetileg a porszívó került. Elmerengtem, venni kéne egy másikat…
Jönnek garmadával minden héten a reklámújságok, bár most semmi vásárolni-valóm nem volt, átlapoztam, s láss csodát, a T..O-ban is, meg az IN…AR-ban is volt akciós, olyan ráadásul, aminek vételén régóta gondolkodom. Láttam ugyanis egy reklámot a porzsák nélküli porszívóról – gondoltam, ha veszek, akkor már ilyent kellene.
Mindkét helyen 10 ezer körül volt – s mivel az efféle technikai cuccok árában teljesen járatlan vagyok (csak a saját pénztárcám belsejét ismerem) – ezeket még megvehetőnek ítéltem.  Sógorom ajánlotta, mielőtt ezeket megnézem, menjek el a Konzum alagsorában lévő elektronikai boltba, ott is szoktak akciók lenni, ill. jó márkákat árulnak. Ajánlott is egyet, (a márkanevét nem jegyeztem meg)  a reklámban, ahol látta, az  ár nem szerepelt.

Így hát csütörtökön elindultam, ám a Konzum alatti boltban majdnem rosszul lettem, ugyanis az ajánlott  porszívó 32 ezer Ft volt, ezen felül még egy másik  márka volt, huszonvalahányért.  Hát ez nekem bizony nagyon sok…Aztán megnéztem a T...O belit, itt eléggé felbosszantott, amikor kérdezgetni kezdtem a nagy nehezen fellelt eladót, közölte velem, hogy ő semmit nem tud mondani a masinával kapcsolatban, mert nem szakember. Mérgemben otthagytam – most már azt mondom, szerencsére. Gondoltam elmegyek majd a másik boltba is.

Hazajőve tapasztaltam, hogy  Samu cica ugyanott fekszik, ahol reggel hagytam. Egy kis állat nem tudja elmondani, hogy beteg, de mindenféle egyéb jelekből könnyen rájön az, aki ismeri az állatát.
Így hát péntek reggel a doktor néninél kezdtük a napot, az injekciók 3 ezer Ft-ba kerültek, holnap megkapja a következő adagot, s akkor még örüljek, ha ezzel vége a kezelésnek….

Eldőlt a kérdés. Már nem is kell mennem a másik boltba porszívót nézni…. 

 Samu betegen...

******** 

A fenti témától teljesen független(?), de az előbb találtam, nézzetek be ide: http://www.boston.com/bigpicture/2011/11/feeding_7_billion.html
Rémisztő....

4 megjegyzés:

  1. (Bár olyasmiket mondanak/írnak, hogy a reklámújságok anyaga újrahasznosított papír ?- épp 48 órája (?) vittem le a kis boltba,leméretni,- mert 36,5 dkg volt a legutóbbi adag. Bár én sosem nézem meg,- de az egy más történet.)
    Most csak annyit,- (szerintem)- nem véletlenül voltak régen azok a reklámok (?) - "Cipőt a cipőboltból."-és ilyesmik. OK!- én nem vennék pl. T***O-ban - inkább valamilyen szaküzletben ?- (elektr.dogot) - igaz, könnyen beszélek... mert ilyesmiket nem nekem kell lebonyolítanom.
    Utókornak :
    Gasztro bloggereknek... azt hiszem, ma kezdődik a böjt- 40 napos - stb. ) - ill. ma hajnalban megkezdtem a szaloncukrok kóstolását. (...)
    Macskáknak jobbulást !

    VálaszTörlés
  2. a 40 napos böjt nem most van, legalábbis a katolikusoknál, az Húshagyó Keddtől Húsvétig van, mint a neve is mutatja... most felénk Advent jön majd...
    Most libát kell falni, újborral...
    Bár aki Karácsony előtt böjtöl, az több ajándékot tud venni a testvérének.

    VálaszTörlés
  3. (vasárnap)
    Re: @ Névtelennek
    Kb. 48 órája töröm a fejem (...) azon,
    hogy hogy van ez ?- mert én sem hallottam róla! Viszont nem volt időm a neten alaposabban kutakodni. Kb. itt is olvastam
    Márton nap
    Ebben is írja valaki, hogy "A Márton nap a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap." - (?) állítólag a 40 napba a vasárnapokat nem kell beleszámítani !
    Más : az ajánlott linket én is láttam,- (remélem Google fordítóval olvassátok) - A törékeny környezet. ( ill. a 7 millió ember etetése)

    VálaszTörlés
  4. szerintem nem annyira étkezési böjt, hanem Advent van, várakozás az eljövetelre....és ennek a szabályai.. inkább a mulattság, lagzi van tiltva.. tehát a lelki felkészülésen van a középpontban...

    VálaszTörlés