2011. november 9., szerda

Nekem ma volt karácsony.

 A kellemes meglepetések napja.
Az örömé, hogy barátokkal találkoztam….
Pedig „csak” egy kiállítás megnyitóján vettem részt.

2010  márciusában hallottam először Csaba Ildikó nevét, bevallom véletlenül, mert épp ellátogattam az Origo házba, ahol akkor volt egy kiállítása. A több mint egy év alatt  - talán nem elbizakodottság mondanom, hogy valamiféle távbarátság alakult ki köztünk, hiszen nem egy helyen lakunk, így szinte alig van lehetőség a  személyes találkozásra. De levelek azért jönnek-mennek,  rendszeresen olvassuk egymás blogját is – így hát nem volt meglepetés számomra ez a kiállítás.
Tudtam, hogy régóta készül rá. Azt is, hogy még rengeteg szépséges anyaga van, amit itt – sajnos – hely híján nem tudott most bemutatni, de hát az ember – "ha varrni kell, olyan cérnával varr, amilyen van"….

De még így is, ilyen szűkös körülmények között is, aki akarta/tudta, megláthatta  a tehetséges, szorgalmas művész álmait. Kecses, kedves üvegfigurái szinte minden alkalomra valódi meglepetést okozhatnak, ha valaki ajándékot szeretne vásárolni.
A pillangók majd’ elszállnak, a kismadár halkan énekel, a szitakötő óvatosan meglebbenti szárnyát, a csiga lassacskán ballag, a vidám rénszarvas-csapat a havas tájon egy kis karácsonyfát vesz körül. Hely ajánlkozik gyertyának, mécsesnek, gyümölcsöknek, szalvétának, modern és mégis valahogy bájos tartókban. Asztali lámpák és (a helyhiány miatt csak) egy álló lámpa hívogató fénye melegíti meg a hűvös estét.
Élvezet Ildikó kézzelfogható, megvalósult álmai között nézelődni !

Ha pécsi vagy, ha van egy szabad fél órád, menj el a Várkonyi könyvtárba ! (Nagy Jenő u.24.) Érdemes. Mellesleg tényleg itt a karácsony, s ha nincs más ötleted, itt nagy valószínűséggel találsz ajándéknak-valót.
A kiállítás december 3-ig tart nyitva az alábbiak szerint:
Vasárnap, hétfő: szünnap
Kedd, szerda, csütörtök, péntek: 10 – 18
Szombat: 9- 13

A kiállítást Kováts Ferenc grafikusművész nyitotta meg. Egy kedves ismerősöm segítségével sikerült tőle is szereznem egy meghívót, mert hamarosan neki is lesz kiállítása. „Rézbe maratott gondolatok” címmel. Helyszín: Orfű Faluház. Megnyitó: 2011.nov. 24 (csütörtök) 17 óra. A kiállítás megtekinthető dec.31-ig a PMH nyitvatartási idejében.

Utoljára hagytam, pedig ez is öröm volt, véletlenül összetalálkoztam „madaram” alkotójával, és megismerhettem kedves családját is. Mondom, a meglepetések napja volt a mai.

Hát vannak ilyen jó napok is az életben…

Azt pedig, hogy mi volt az én legislegszebb, igazi meglepetésem/ajándékom, itt mutatom meg. Szabad irigykedni.  (Valami érthetetlen okból – hiszen igazán „nem szolgáltam rá” – más ajándékokat is kaptam.) Köszönök mindent Ildi. Attól tartok, nem érdemlek ennyi szeretetet. 

Mától ő az én kedves kis Rudolfom...










9 megjegyzés:

  1. Köszi hogy már hoztál képeket..Sajnos nem tudtam menni, de remélem eljutok megnézni... szépségek...Jó nézni őket..

    VálaszTörlés
  2. Bocs.... kimaradt... gratulálok az ajándékodhoz...

    VálaszTörlés
  3. (Nem kritika !- de egyre inkább alkalmazod azt a "módszert," hogy "sietteted az idő múlását ?" - ne soroljam, hogy lassan má' minden ünnepet/eseményt napokkal "előtte tartasz meg"- ill. ki ne feledjem : (bár tied a blog !)- legtöbbször olyan címeket alkalmazol,- amiktől a téma - későbbi - visszakeresése eléggé nehézkes. (lesz) - Na, OK !
    Addig már eljutottam - ma reggel - hogy beírtam máshol,- a témát a facebookon megosztottam,- ill. itt is megnéztem :
    Négy évszak/ (remélve,hogy működik)- ha nem, akkor a könyvtár honlapja.
    Ennyit most !- ( Ki-ki láthatja,hogy mennyi az idő... 06.00.óra - (és a mai elintézendő dolgaimról meg szót sem !- ("Irigylem" az alkotót... mi minden belefér 24 órájába...) :-) :-)

    VálaszTörlés
  4. Mindig irigykedem, hogy olyan sok szép kiállításra jutsz el. Nagyon bájos kis rénszarvast kaptál, gratulálok.

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom az "Ildit nagyra becsülők és nagyon szeretők" népes táborához.

    VálaszTörlés
  6. Fantasztikus ez a szarvas! Sok örömet hozzá :)
    Köszönöm a beszámolót, ott leszek, valamikor biztosan!

    VálaszTörlés
  7. Aranyos, köszönöm, hogy eljöttél és örülök, hogy Rudolf tetszik, legalább van egy kis állatod... Bár, ha nem tévedek, cicáid vannak!:) Nem fognak összeveszni!:)

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a kiállításhoz és az új ajándékodnak.

    VálaszTörlés