2012. január 20., péntek

Szöszök 3.

Biztos hallottatok róla, hogy a Costa Concordia nevű óceánjáró a múlt héten  zátonyra futott a toszkán partok közelében fekvő Gigliónál. Részletes cikk  itt:
http://turizmus.com/cikk/index/1/10002/turizmus_hirek/16488
Soha nem vágytam ilyen utazásra, már többször meséltem, hogy valahogy a vízzel nem vagyok nagy barátságban…Az az esztelen nagyzási mánia és fényűzés pedig, ami ezeken az egymást túllicitáló óceánjárókon van, végképp nem tetszik.
És (nem tudom, a magyar Tv mondta-e) – és akkor kiderül, hogy a kapitány (aki  mellesleg alávaló és szégyenletes módon az első csónakok egyikével menekült a biztonságot adó partra !) egy  kis „villogás”, egy kis hiúság miatt (= esti fénylő pompájában megmutatni a hajóját a parton lévőknek), illetve a főszakács Giglióban élő testvérének szóló születésnapi meglepetésképp  akart a partközelben elhajózni, s vitte így vásárra  több ezer ember életét.
Hogy derült ki ez ? Természetesen a facebookon közzétett levél segítségével. 
Óvakodjatok az óceánjáróktól és a facebooktól….


Kép: http://www.mediatar.ma.hu/tart/mediatar/9218

További képek itt: http://www.boston.com/bigpicture/2012/01/costa_concordia_cruise_ship_ru.html

6 megjegyzés:

 1. Nincs időm ezt sem leellenőrizni,- (mert ma már annyi hírt/cikket és egyebet ellenőriztem) - lényegtelen, hogy ezt sem így hallottam (olvastam) - ill. én nem keverném bele pl. a facebookot (sem) - de sebaj !

  (Amúgy említődött a mobiltelefonálás is !- de ne bonyolítsam! ) :-)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon durva!...Szerencsére nem fenyeget az a veszély, hogy ilyen hajókirándulásra menjek!

  VálaszTörlés
 3. (Már a történet napján rákattantam az említett nevű hajó honlapjára.)
  Természetesen minden relatív. (esztelen fényűzés ?)
  Itt egy mai cikk,-ebben említődik, hogy a last minute út az kijön egy balatoni nyaralás árából. Akit érdekelne,olvassa el
  A nápolyi fiúk Van egy másik cikk is (valamivel jobb) a magyar áldozatról (zenész) de azt nem találtam eddig, címe :Hős lett az önfeláldozó magyar hegedűs.

  VálaszTörlés
 4. Örülök, hogy az ajánlott cikkben minden pontosan ugyanúgy van leírva, ahogy én arról beszámoltam. Az egyetlen "hiányosság": nincs benne megemlítve a facebook - én pedig láttam az üzenetet a tv-ben - tehát az is igaz....

  VálaszTörlés
 5. Mindegy, hogy tengerjáró luxushajó, vagy Face Book, a hülye emberektől lesz mindkettő veszélyes.Nekem nincs bajom a nagy vizekkel, ezért szívesen szállok hajóra is ha kell. Az egész történetben leginkább a hegedűs kollégát sajnálom, hogy egy ilyen ostoba emberi mulasztás miatt kellett meghalnia.

  VálaszTörlés