2012. január 24., kedd

Találtam…közreadom

„Bámulatra méltó, hogy egy olyan egyszerű élőlény, mint a kagyló, olyan csodákra képes, mint az igazgyöngy. Az emberek, ha irritálja őket valami, dühöngenek, morognak, csapkodnak. A kagyló egészen mást tesz. Ha idegen testecske kerül a belsejébe és irritálni kezdi, olyan anyagokat bocsát ki, ami csökkenti a kellemetlen súrlódást. Bevonja a sebesülést kiváltó testecskét, és csodák csodája, a kibocsátott anyag megszilárdul, és gyönyörűséges gyönggyé változik. Azoknak a kagylóknak, melyeket idegen testecske nem irritál, nincs problémája. Nincs probléma - nincs igazgyöngy.”  (M. Dale Baughman)


Kép:  http://www.das-edelstein-paradies.de/muschelperlen-schale-p-4277.html

1 megjegyzés:

  1. Megjegyzem... (nem csak homokszemcse kerülhet bele a kagylóba,hanem valamilyen kis féreg is. Hagyján! - mert az emberek kitalálták, hogy szándékosan is "belepiszkálnak" a kagylókba azért, hogy (esetleg) gyöngy legyen.) Az meg egy sajnálatos adat,hogy -(már ha igaz) a kagylók fele nem éli túl és a túlélő másik 50%-ban csak kb. 20%-ban lesz gyöngy. (Ez itt a természetes állapotra értendő.)
    Ezen adatok alapján gondolom én, hogy (talán) a kagylónak sem sokkal jobb, mint az embernek! (?)
    De ezt nem akarnám jobban kifejteni.
    Más : (nem tudtam) őrölt halpikkely és gyanta keverékét valamilyen mázzal bekenik,majd kiégetik. Az is gyöngy-féle. (hamis) Állítólag Mallorcán csinálják elég régóta.

    VálaszTörlés