2012. január 3., kedd

A természet hatalma

2008 karácsonyán számoltam be arról a barbár cselekedetről,  (http://aranyosfodorka.blogspot.com/2008/12/vasarnapi-kepdomping.html )
hogy a Búza téri rendelőintézet mellett, egy szép kis fenyőnek valaki levágta a csúcsát. Akkor még Lilikémmel együtt sétáltunk arra…

Most, hogy arra jártam,  és épp nálam volt a fényképezőm, újra lefényképeztem. 3 év alatt kialakította a fa saját magának az új csúcsot ! Nemrég épp Múltmentő írt  egy hibás kis fenyőről  ( http://multmento.blog.hu/2011/12/30/leharapta_a_szarvas_nekije ) Ott is megemlítettem, hogy bizony a fenyők képesek oldalágukból új csúcsot nevelni.
Örömvolt számomra látni, hogy  - persze ha le nem vágják újra - mégis csak lesz ebből a kis fából igazi fenyőfa !

6 megjegyzés:

 1. Ha már a "múltmentés"-nél vagyunk, akkor én meg ajánlom (azoknak,akik nem olvasták volna)
  Bikafejes kút a múltból
  Elég sok időm elment azzal,hogy próbálgattam pécsi fotókat keresgélni benne. (az ajánlott fortepanos-os oldalon) Sajnos,nem nagyon volt sem időm, de főleg türelmem hozzá.

  VálaszTörlés
 2. Ez pedig itt a kb. 1940-es Pécs
  Pécs 1940-es évek
  Érdekesség- esetleg - kb. az a környék, ahol @Aranyosf. fotózott,- csak itt pl. a D-i oldalon a volt "Karády" - előtte a villamossal. (3.kép) Teljes lebontása az épületnek 2003.

  VálaszTörlés
 3. Visszatekintő
  (Utókornak - bár,szerintem inkább erre is borítsunk fátylat.)

  VálaszTörlés
 4. Próba...
  (Miután...hogy a szerelő kb. 09 órától "szenvedett" az egész mindenséggel (hálózattal) - ne soroljam ! ("Éveket öregedtem"...)
  Próba- egyáltalán bemegy-e ez ?....

  VálaszTörlés
 5. De jó volt újra látni őszfejű Lili kutyádat:-))

  VálaszTörlés