2012. január 27., péntek

Teszt


Többnyire ellen tudok (már) állni a neten kerengő ilyen-olyan teszteknek, de tegnap este valami miatt mégis csak eljátszottam az egyikkel, melyet egy kedves barátom ajánlott…
Ha valamelyőtöknek van kedve és türelme kipróbálni, íme a cím:
http://mbti.tarhely.biz/tesztek/teszt_20  
Örülnék, ha aki kipróbálja, megírná,  hogy az eredménye mennyire tűnt valósnak ? Én ugyanis szájtátva olvastam önmagam  eredményét, mert tökéletesen visszaadta azt, amilyen én vagyok – vagyis amilyennek én tartom/ismerem önmagamat. Igaz, a kérdésekre is csak őszinte (és nem a jobbik, vagy szimpatikusabb!) választ adtam.

Elmerengek néha, hogy hogyan is van ez ?  „Kaptafára húzhatók” vagyunk, vagy mindenki más és más ? Vagy ez is, az is ?  Az  "A C G T"  mindenkiben egyforma, aztán mégis ahányan vagyunk annyifélék vagyunk ?

Kép:   http://tudastars.webriq.com/articleGroups/hirek-2?tab=5

8 megjegyzés:

  1. Megcsináltam a tesztet. ISFJ lettem, ami 99 %-ban jellemző is rám, szerintem. :o)
    Bár úgy láttam, hogy az emberek igen nagy százaléka tartozik ebbe a kategóriába, vagy szívesebben töltenek ki tesztet. :o)

    VálaszTörlés
  2. Én sem tudtam ellenállni:INFJ- re jött ki. Bár volt több olyan kérdés is, amire szívem szerint mindkét lehetőséget bejelöltem volna.

    VálaszTörlés
  3. Jót játszottam Nálad én a bajnokok és örök idealisták csoportját növelem azaz ENFP.

    VálaszTörlés
  4. Na, igen... én bele sem kezdtem, mert nem tudom, hogy pl. az eredmény megnézéséhez kell-e adatait megadni az embernek ?- Igaz, lehet,hogy aki kitölti, annak min. az e-mail címe már ott is van annál, aki ezt csinálta.
    Persze, nem akartam én ezzel senkit sem "riogatni!"
    Ismétlés : egyszer kitöltöttem egy 5 kérdésből álló eü. témájú ilyesmit,- aztán "megállás" nélkül hívogattak telefonon, hogy "nyertem"...menjek ide-oda... stb.
    (Állandóan "ingyenes" orvosi vizsgálatokat javasolhattak.) :-)
    ********************************
    Más: bár több érdekességet elfelejtettem már, csak arra emlékszem, ha egymás mellé írnák az ATCG betüket (ember esetében) az kb. Bp.-től New Yorkig érne !
    "Kiszámolták", mennyi könyvet töltene meg... elfelejtettem.
    Na, ennyit.

    VálaszTörlés
  5. Még véletlenül sem vagyok ebben sem szakember, de én úgy gondolom, hogy a géneket azt minden embernél ATCG betűkkel jelölik,- ( kb. 3,2 milliárd betű)(állítólag) - viszont azoknak a sorrendje (?) mindenkinél más és más ?- vagy legalább is nem azonos ! (?) Állítólag vannak benne ismétlődő betűsorrendek (jó sok) - pl. a betegségek- meg tudom is én mi nem !
    Szóval (szerintem) szó nincs arról, hogy "egyformák lennénk!"- (vagy ahogy te gondolod) -

    VálaszTörlés
  6. Gopal, nagy bajban vagy, mert én is!
    :)

    VálaszTörlés
  7. @x: az "ACTG" mindannyiunkban bent van - oszt mégis ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk...
    Az egyformaságot meg úgy értettem, hogy végül is a tesztben csak néhány variáció van - ember meg ugye 7 milliárd. A teszt kitöltés alapján pedig vannak "egyforma" emberek (vagy típusok).

    VálaszTörlés
  8. Ja, és hát megírhatom, én ISTJ vagyok....

    VálaszTörlés