2012. február 2., csütörtök

„Bólogató” betegség (Kopfnick Syndrom)

Bocsánat, hogy megint egy kissé elkeserítő témám van…de tegnap megint láttam egy elképesztő híradást.
Ugandában ütötte fel a fejét néhány éve, egy újfajta betegség, melynek nem tudják az okát. Csak 5-15 év közti gyerekeket érint. Az izmok megmerevednek, a kóros agyhullámok csökkentik a nyak izomtónusát, emiatt a fej előre esik, majd ezt epilepszia-szerű roham és eszméletvesztés követi. Gyakran a gyerekek növekedése megáll, szellemileg visszamaradnak, esetleg vakok, vagy gyengén látók lesznek. Sokan végül is meghalnak ezek közül a gyerekek közül.
Jelenleg nincs ismert gyógymód a betegség ellen.
Vizsgálták és keresték a betegség okait, szóba került háborús trauma, pszichoszomatikus betegség, alultápláltság, környezetszennyezés – de valójában igazi okot nem találtak. 
Nézzétek azért meg az alábbi  filmet és figyeljetek a környezetre. A vízre….
Nem értem, nem értem és nem értem miért nem vigyázunk jobban a Földre, egymásra és egyáltalán mindenre, ami nem a miénk ????

3 megjegyzés:

  1. Ne menj ilyen messze!... Sajnos pár méterre is vannak olyanok, akiken nem tudnak segíteni, csecsemők, gyerekek és minden korosztály!
    Valami pozitív esetleg???:)
    Ne vedd válladra a világ baját, úgysem tudod megoldani, csak magad őrlöd fel!... Megértem, hogy együttérzel, hiszen ez teljesen normális, de találsz te olyat is, aminek örülni lehet! Azért sem kell messzebbre menni!... Keress!!!

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy másoknak jutott eszébe, nekem nem nagyon : ma van a Gyertyaszentelő nap és úgy látom (napos idő) a medve is megy vissza a barlangjába ?
    (Marad a tél? - ha ez az ? )
    Hír : Pécsett is meghalt egy hajléktalan. (HírTv)
    *********************************

    VálaszTörlés
  3. Nehezen tudom befogadni. Itthon is annyi minden szomorúsággal találkozom. Régen volt a kellemetlenségeimre egy túlélő csomagom. Mára az is okafogyottá vált.
    No, majd ha rátalálok a legújabbra küldök neked is! :-)))

    VálaszTörlés