2012. február 3., péntek

Cicás helyzetjelentés

Azt hiszem valahol írtam már, hogy nem vagyok „macskás”  és ezt csak megerősíteni tudom. Elismerem a macskák előnyeit, értékeit, na de egy kutya, és pláne egy magyar vizsla….Mecsoda  különbség !
Mégis, ugye, amit (akit)  én egyszer „felvállalok”, amellett 110 %-kal ott is állok minden esetben.

Akik rendszeresen olvasnak, tudhatják, gazdát kerestem (keresek?) az elhalt szomszéd nénim 10 éves lány cicájának. „Hogyha nem kell senkinek, hát az ördög veszi meg…” – hát nem adom az ördögnek…

Azt tudtam, hogy 1. ivartalanítás nélkül egészen biztos nem kell senkinek. 2. nekem se….Szerencsém volt, mert  megtudtam, van egy  „A  macskákért” alapítvány, mely azokat, akik rászorulók és kérelmük kellőképp indokolt, segítik, ill. támogatják a műtétet. Mivel nekem már két ivartalanított cicám van (ezek műtétjét teljes egészében magam álltam), ezen felül a (ma még adóval nem sújtott) nyugdíjam se túl magas, kaptam támogatást. Így aztán már nem volt akadálya, hogy az operáció megtörténjen. És az időjárás is kegyes volt nagyon hozzám, mert csak ma reggelre esett le a hó. Nyári gumikkal ugyanis a hegyről ma már nem tudtam volna elvinni a cicát.
De hát minden összejött – mondtam is hálát érte…

Most Cicó külön birodalmában, a kicsi szobámban pihen, én meg a másik kettővel nyugodtan élek a lakás többi részében. Amilyen hideg van és amilyen okosak, egész nap bent lustálkodnak, többnyire alszanak. Készült egy kép a ma reggeli, még kissé megviselt Cicóról, mellette az új kosara, amit én készítettem neki egy műanyag rekeszből, meg párnákból, a másik képeken meg Berci épp hízelkedve? gondoskodva ?  látható szeretettel nyalogatja  a „kicsit” – aki kéjes pofával és nagy élvezettel tűri is ezt.
Meleg van a lakásomban. Reggeliztem, előttem a kávé, körülöttem a macskáim. Azt hiszem sokkal több nem kell a boldogsághoz….

Talán még egy magyar vizsla lenne jó….






Most találtam egy jópofa képet, ezt még beteszem - utólag:


8 megjegyzés:

  1. Milyen szuper kosárkát csináltál neki! Jó hírt közöltél mára, jót mosolyogtam már lassan nagyobb lesz a "kicsi" vagy tán már el is hagyta? A legutóbbi erdő jártamban találkoztam a tulajjal és volt vele egy német vizsla kölyök. Annyira örült, bújt hozzám és hagyta hogy simogassam, alig lehetett visszahívni. A gazdi elmondta szoktatja az erdőhöz és lassan elkezdi megtanítani a sípszóra való visszahívást. Erről még nem hallottam, de elmondása szerint a kutya szabadon megy az orra után és nagy távolságokra, ilyenkor a síp hangja ( hangrezgése )figyelmezteti a visszaútra.

    VálaszTörlés
  2. Igen kyba, a kutyák hihetetlenül okosak. Van egy különös síp - valamiféle ultrahangot, vagy nem is tudom pontosan milyen hangot ad, emberi fül nem is hallja túl jól, a kutyát mégis nagy távolságból vissza lehet hívni vele. Nekem is volt, de az enyémek az én füttyszavam hatótávolságánál messzebb nem mentek el.

    VálaszTörlés
  3. Örülök a jó hírnek!:))) Talán még össze is jönnek hárman... Szerintem tudják, hogy van a lakásban még egy cicc!

    VálaszTörlés
  4. Tiffanylda: persze, hogy tudják, tegnap, amikor Cicót hazahoztam, és még kába volt, nagy óvatosan közelítettek feléje - persze nem mertek egész közel menni hozzá. Aztán még este a "külön-terembe" is bejöttek szaglászni. Cicó, bár felkelni még nem tudott, de fújni már igen....Jaj, nagyon remélem, hogy azért majd csak lesz békesség köztük !!!!

    VálaszTörlés
  5. Na, igen! Min "akadt meg a szemem?"- ma még adóval nem sújtott nyugdíj...(?) Bizonyára olyasmit akartál írni, hogy pl. személyi jövedelemadót nem fizetsz. Mert én nagy hirtelen,kb. ilyen adókat tudok (nyugdíjasként)- lakásadó (benne a garázsadó)- autó teljesítményadó...(csak-csak az ÁFA 27% ) - az autó biztosítás után baleseti "hozzájárulás?" (vagy mi) na, ne fokozzam !
    Érdekes (?) - hogy ultrahangos síppal hívható a kutya,- ugyanakkor mennyi ultrahangos riasztó is van ! (többféle állat ellen - kutya,macska,vaddisznó,őz,darázs,szúnyog,vakond,madár...nyest- stb.)- szóval az emberi leleményesség eléggé nagy.
    Jut eszembe : vezeték nélküli csengőt vettünk régebben, azonos típust a szomszéddal, ha hozzá becsengettek, nálunk is szólt ! Úgy tudom ezt a hibát mára már megoldották, olvastam az újabb csengőnk műszaki leírásában.
    ( Na, szerencsés voltál, hogy nincs a műtétre várakozási lista !- ill. remélem számlát adott az orvos ? (vagy az alapítványnak) :-)

    VálaszTörlés
  6. Bár a "csillagászat" téma az elmúlt napokban volt,- én bizony eddig nem hallottam a Holdhalo vagy Hold halo kifejezésről. (?) - Igaz, szerencsére éjjel jól alszom,-és ilyesmiért sem mennék ki a hidegbe.Épp' elég volt reggel a -10C°-ban,- délelőtt meg én is úgy csináltam, mint a macskáid !

    VálaszTörlés
  7. Írod, hogy nem vagy "macskás".... Hány cicád lenne ha az lennél?

    VálaszTörlés
  8. Vera: nem tudom, mi lenne...lehet, akkor még több lenne :-)

    VálaszTörlés