2012. március 9., péntek

Egy éve...

A tv is megemlékezett az egy évvel ezelőtti japán   cunamiról - és a  http://www.boston.com/bigpicture/2012/03/japan_tsunami_pictures_before.html   is mutat képeket. Ezek is "előtte-utána" foto-trükkös módszerrel vannak feltéve. Még ma is megrázó és ijesztő, ami látható. Ajánlom megnézni.
Elgondolkodtató, hogy egy ilyen szörnyű katasztrófa már nem nagyon téma a médiában. Igaz, messze van... Igaz, minket nem érint és van nekünk épp elég bajunk, s azokkal sem bírunk megküzdeni....Néha megfordul olyasmi a fejemben, hogy talán mégis jobb lenne ott élni. A mocskos ár eltakarodott, és az emberek nagy, együttes akarással újra kezdik építeni az életüket. Ez nálunk elképzelhetetlen.....


4 megjegyzés:

  1. nekünk csak olyan cunami jutott, ami a macskalépcsőt sodorja el...
    Nagyon sajnáltam a japánokat, amúgy sem érdemelték, de Fukusimát meg pláne nem....
    Próbáltuk itt, Pesten szeretgetni őket, de láthatóan inkább csak zavarba jöttek tőle...

    VálaszTörlés
  2. ( Nincs jobb vélekedésem : minden relatív ) Pl. ki-mit olvas/néz/hallgat - stb.- az említett témáról-) Minden relatív !- pl.hogy az elmúlt Nőnapról "esett-e szó,vagy sem." - Vagy lehet, így 03/09-én pl. a helyi online újságokban pl. az ingatlanadó... a kutyák összeírása...és ne soroljam,hogy mik (bizonyára) jobban "megérintik" az embereket ? Vagy az, hogy még egy "kapavágás" sem történt az "ócsai földeken" ?- (hitelüket fizetni nem tudó,ingatlanukat "elvesztőknek?"...) Természetesen "együttérzésem," - de az "egész világ" gondját-baját nem áll módomban "felvállalni!"

    VálaszTörlés
  3. Hasonlokepp erzek es nagyon irigylem az osszetarto nepeket.
    Mi meg a macskalepcsot elsodro tsunamival sem tudunk megbirkozni. :((

    VálaszTörlés
  4. Már tegnap is az volt a gondolatom, hogy várjuk meg 03/11-ét és csak azt követően minősítsük azt,hogy mennyi szó esett az egy éves évfordulón.
    03/09-én én láttam a BBC filmjét (februárban jártak a helyszínen) - (BBC Híradó magyar nyelvű fordítása - Hír Tv-ben) Ma 03610-én is vannak cikkek az újságokban. (pl. nol.hu) - és ami talán a legszebb :
    Japán köszönetét fejezi ki a magyar népnek. (Gondolom nem sokan tudják...) - mert a neten nem találom ill. a Japán nagykövetség honlapján sem,- de sebaj !
    [Nem tudtam,hogy Kecskeméten van magyar-japán "cég" (tésztát gyártanak)- stb.]
    Talán - ennyit még - a témához.
    (ill. az újabb képek linkjét nem írom be,- ki-ki megnézheti.)

    VálaszTörlés