2012. március 21., szerda

Földünk csodái


Csodálatos videók a még csodálatosabb Földünkről – amit talán meg se érdemlünk, s mégis tönkreteszünk…
(Egy kicsi kivétellel) teljesületlen  vágya életemnek, hogy  valami hőlégballonnal, vagy alacsonyan és nem túl gyorsan repülő repülőgéppel  járhassam be a világ egyes részeit.  Az  efféle videókat azért szeretem, mert mindig arra az egyetlen egy (már elmesélt) szibériai utazásomra emlékeztetnek, amit míg élek, elfelejteni nem fogok. Akinek volt hasonló élménye, tudja miről beszélek, aki nem, annak hiába mondom.

4 megjegyzés:

  1. Sajnos (?) kissé "elkedvetlenítő" hírek, pl. a napokban (?) történt "baleset"- bár akik kiugrottak a léghajó kosarából, ők túlélték. (nem hazai hír)
    Az idokep.hu oldalon olvashattok a 21 km (!) magasságból történt ejtőernyős (?) ugrásról.
    Viszont az én "kedvelt témám" (1924./11.09.) Korányi Leonard Zoltán "halálugrása" - a pécsi (volt) Erzsébet Egyetem tornyából. :-)
    (Trebbin Ágost könyvében - vagy a neten )

    VálaszTörlés
  2. 'Félelmetesen" szép!!! Szinte sírhatnékom támadt a gyönyörűségtől, ahogy néztem az elsőt..., mert többre most nincs időm sajna, de visszatérek! Az ember a legnagyobb állat, hogy ezt a csodát tönkreteszi! Erre nincs is szó!...:(

    VálaszTörlés
  3. Már írtam a blogomban, de ha ilyen gyönyörűségeset látok, mindig belémnyilall, hogy nem lehetne más dolgunk az életben, mint hogy méltóvá váljunk minderre.
    Sajnos a bringabalatonos blogomat elveszítettem, de helyette létrehoztam a balcsillag.blogspot.com-ot, és igyekszem ott folytatni, ahol abbahagytam. Várlak szeretettel.

    VálaszTörlés
  4. Tipp: A Föld órája ( Googleba írva) - mert közelg' a napja !
    Lehet egyénileg is regisztrálni,- stb.

    VálaszTörlés