2012. március 12., hétfő

Örömóda

A véletlen jóvoltából fantasztikus zenei élményben volt részem…
Egy évvel a szörnyű árvízkatasztrófa után Japánban 10 ezer ember énekelte együtt Beethoven IX. szimfóniáját.(németül !)  Az ARTE TVadón vasárnap délután volt műsoron. Az előkészültekről is szólt a film, majd a végén Yutaka Sado hírneves japán karmester vezényletével elhangzott az egész mű.
Nem először hallottam a „kilencediket” – de valahogy ma mégis az történt, hogy elsírtam magam most…Lenyűgözően, hátborzongatóan, félelmetesen, gyönyörű volt....


 

4 megjegyzés:

  1. (Sajnos az első "nekifutásom" nem sikerült - el is gondolkodtam... ismételjem-e meg.

    VálaszTörlés
  2. Ha a linkjeim nem sikerülnének, előre is elnézést.
    Japán megemlékezések
    A magyar tv-ben látható volt pl. a magyar adomány(ok)ból - egyéni és állami,- felépített napköziotthon (?) átadása. (Bár- mintha az februárban történt volna ?- google))
    Aztán csak-csak van ilyesmi is :
    Japán
    Mert csak-csak az "élet megy tovább!" - és ne bonyolítsam.

    VálaszTörlés
  3. Korábban láttam egy dokumentumfilm részletet a túlélőkről, akik egy csarnokban össszezsúfolva ültek, aludtak, próbáltak élni. Egy idős néni arra a kérdésre, hogy mit érez, hogyan éli meg a tragédiát, azt válaszolta, hogy igyekszik a legkevesebb gondot okozni a környezetének. Akkor egy pillanatra elgondolkodtam a nyugat és a kelet közti óriási távolságon, de nem a kilométereken.

    VálaszTörlés