2012. március 29., csütörtök

Zöld-ségek


Nem túl régen ajánlgattam a vadon termő  és ehető giz-gazokat. A kertem most tele van  -  épp virágzás előtti állapotban - salátaboglárkával:


(Talán emlékeztek rá, írva volt ott, hogy csak virágzás előtt lehet/szabad szedni épp úgy, mint a medvehagymát….)

Ilyen lett belőle a saláta. Garantáltan vegyszermentes, ellentétben a piacon kapható 220.- Ft-os fejes salátával. Akkor se kéne, ha ingyen adnák.


Ezen a képen láthatjátok az „elöregedett” és megindult tavalyi hagymákat, melyeket felhoztam a pincéből, bedugdostam a földbe, s hamarosan finom zöldhagymákat szüretelhetek…
 
  
Aztán délután elmentünk megszedni Remeterétre az eljövendő egy évre való medvehagymát. Csodálatos volt az idő, az ürögi völgy tele van nyíló gyümölcsfákkal (nem álltam meg fotózni) – és bár az erdei fák még nem zöldülnek, de a bomló rügyekben készülődnek a levelek... (fotó nem sikerült).

Remeteréti pihenő

  Az erdő már ébredezik...

Ez pedig itt a medvehagyma feldolgozás két fotója:



Búcsúzóul egy kicsit bemozdult odvas keltike:


7 megjegyzés:

  1. na, igen... mivel 03/16-án (?) pénteken magam is pl. Orfűn jártam (azaz vittek..) valami ilyesmit láttam az autóból, Remeterét környékén. "Túránk" nem a legjobban sikerült, (mert az egyikünk "fogfájással " (?) kínlódott... (lévén 11 hónapos)-de csak-csak "adtunk a természetjárásnak!" :-)
    Sajnos a Muskátli csárda csak kb. 12 óra körül nyitott, maradt a kis ABC felkeresése... de az egy más történet ! :-) (csak-csak kellett "friss víz" a kisdednek...)

    VálaszTörlés
  2. Jut eszembe , a Mecsek Egyesület az idén 121 éves ( Pécsi Szemle 2012/tavaszi szám) viszont kb. ehhez hasonló a cikk ( igaz,újabb fotók is vannak)
    Mecsek Egyesület
    (Ráérőbbeknek)

    VálaszTörlés
  3. A múlt év tavaszán késő esti órákban értem Keszthelyre Ágotához. A parkban át erőteljes fokhagyma illatot éreztem. Kicsit méltatlnakodtam magamban, hogy ejnye-ejnye, jósok hagymát ehetett a barátnőm. Mikor kiértünk a parkból, eltünt az illat. Akkor jöttem rá, hogy tele a park medvehagymával.
    Néhány nap múlva Anikóval, a szárszói-pesti barátnőmmel bebringáztunk Siófokra. Naná, hogy medvehagyma salátát ettünk. Aranyáron.

    VálaszTörlés
  4. Gopál: küldjek ? :-) Eszméletlen, mennyi van itt mifelénk....

    VálaszTörlés
  5. Jövő héten Patrícia és Szabi lent lesznek Szárszón. Már gondolkodom, hogy lehetne rávenni őket egy pécsi kirándulásra.

    VálaszTörlés
  6. Ha lejöttök, megmutatok egy-két lelőhelyet ! :-)

    VálaszTörlés