2012. április 23., hétfő

Én ezt kipróbálom.



Az alábbi receptet a napokban kaptam. Közreadom – nem túl bonyolult és ártani biztos nem árt. (Annyit előre bocsátok, hogy a Bailey's-nek kicsit jobb az íze...)


MÉSZTELENÍTÉS FOKHAGYMÁVAL ÉS CITROMMAL

Ha az agyi erek vagy a szívkoszorú erek beszűkültek, egyéb helyeken is meszesedés kezdődött igyunk naponta egy kupicányi (kb 3-5 cl) kivonatot a következő vegyülékből:
30 gerezd nagyobb méretű - lehetőleg vegyszermentes fokhagyma,
5 db egész citrom

Elkészítése:
A fokhagyma gerezdeket lehéjazzuk, aprítjuk. A citromot héjával együtt apróra vágjuk, majd az egészet együtt összedaráljuk.
Egy (1 adaghoz) 1 liter vizet felmelegítünk, majd amikor már eléggé meleg (gyöngyözően forró) a mixerben aprított, vagy összedarált fokhagyma-citrom elegyét beletesszük, és az első forrásig, - buggyanásig - hagyjuk főni.
Ezt követően hagyjuk, hogy magától kihűljön, és tüllruhán, vagy gézlapon át szűrjük. Fémszűrővel ne dolgozzunk. A tüllbe vagy gézlapba tett masszát ki lehet erősen nyomkodni. A leszűrt levet üvegbe öntjük, hűvös helyen - hűtőben - tároljuk.
A 1 kupica elfogyasztása fő étkezés előtt, vagy fő étkezés után csak naponta egy alkalommal szükséges.
Akik ezt a gyógymódot kipróbálták állítják, hogy már a három heti alkalmazás időtartama alatt is érezhető a hatása, mert az egész testnek fiatalos regenerálódást hoz. A meszesedés és a meszesedés mellékhatásaként (nyaki felmenő ér részen) beindult folyamatok következtében a látás, hallás, ízlelés, szaglás elvesztése volt tapasztalható. A kúra segítségével ezek a folyamatok megállíthatóak és visszafordíthatóak.
A három heti kúra után tartani kell azonban 8 nap szünetet, de a kúrát meg lehet ismételni még két alkalommal. Egy kúra időtartama egy évben 3 hónap. Ez általában elégséges, de idősebbeknél, ha szükséges egy kis idő elteltével 1 - 1 hónapos adagban meghosszabbítható. Egyébként sincs benne semmi olyan, ami káros lenne a szervezetre! Ez egy olcsó és ártalommentes kúra, egy dologra kell csak figyelni, hogy a fokhagyma magyar fokhagyma, a citrom pedig déli vidékről származó, lehetőleg permetmentes bio-citrom legyen.

A fokhagyma kellemetlen szagát általában nem szeretik az emberek, de ez az elegy nem okoz ilyen szagokat, nyugodtan lehet vele munkába - társaságba - járni, és a fokhagyma - citrom hatása teljes mértékben érvényesül a szervezetben. A meszesedés miatt szenvedő emberek ismét nyugodtan alhatnak, mert megszűnik a fájdalmat és alvászavart okozó meszesedés, az érfalakról és ízületekről feloldóik az oda az idő során lerakódott felesleges mész.

Gyakori tapasztalat, hogy a szívműtétek elmaradnak egy egy kúra után, mert a vérzsiradék és a mész feloldóik, és eltávozik a szervezetből. A fogazat romlása is megáll ennek a gyógyitalnak a fogyasztása során. Különlegessége, hogy a ritmikus működéssel összefüggő problémák is orvosolhatóak általa, mert az agy jobb vérellátása következtében az idegi alapon kialakuló feszültségre is jó hatással van, javul a szem látása, a szaglás visszatér.
A fokhagyma-citrom elegye, fertőtlenítő hatása révén megsemmisíti a szájban, nyelőcsőben, gyomorban megtelepedő baktériumokat is. Ne feledjük el, hogy amikor még az orvostudomány gyermekcipőben járt, az orvosok a pestises betegek látogatása során fokhagymával a szájukban nézték meg a betegeiket. A fokhagyma baktériumölő hatása fontos!



4 megjegyzés:

  1. Én is ittam hónapokig. Nem vettem észre nagy változást változást, de nem akarom kedvedet szegni! Egy biztos, hogy csak használhat!!! Először undorral ittam, aztán úgy megszerettem, hogy elvonási tüneteim lettek!:) Hiányzott!Ismét elkezdem, ha lesz SAJÁT fokhagymám!

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat, egy változás is elég lenne!:))))

    VálaszTörlés
  3. Én is ismerem ezt a receptet. Férjemmel itattam, a fő cél nálunk a lúgosítás volt. :o)

    VálaszTörlés
  4. Én a pitypang mézet készítettem el, amit küldtél nekem. Nagyon jókor érkezett, mert ritkán, de most beteg lettem. Nincs annál rosszabb amikor a torkod kapar és a készítménnyel sikerült a 3. napon megszüntetni.Most a szomszédasszonyom is elkérte és elkészíti. A nevében is köszönjük.

    VálaszTörlés