2012. április 27., péntek

Legyen valami szép mára – Hogy múlik az idő…..



Nem tudom, hányadszor hallgattam meg tegnap délután a Rómeó és Júlia musical CD-jét. Nagyon, nagyon szeretem (mellesleg szinte mindegyik Webber darabot is!  http://hu.wikipedia.org/wiki/Andrew_Lloyd_Webber  )

Aztán valahogy eszembe jutott, hogy kicsit kutogassak utána kedvenc wiki-mben.
(A kép is innen.) Nos, tartozom egy vallomással, azt nem tudtam pontosan, hogy már 450 éve (!!) annak, hogy a darab eredetije/alapsztorija megíródott.
Az egyik legemlékezetesebb szegedi szabadtéri előadás  volt, amikor pár évvel ezelőtt ezt láttam. Igaz, a CD már előtte is megvolt, és rendkívüli módon megfogott a zene. Ehhez aztán hozzájött a szabadtéri fantasztikus hatása – hát bevallom, voltak részek, amikor bőgtem. Egyszerűen muszáj volt.

Azért az alábbi youtube-os videót tettem fel, mert ez a CD van meg nekem – rongyossá hallgatva….


3 megjegyzés:

  1. Micsoda kis kincsek ezek! En is imadom musicalek zenei anyagat hallgatni,akar szazszor is,foleg olyanoket,amit "eloben" lattam is.
    Igy vagyok a Nyomorultak-al,ami magyarul is megvan,Szinetar Dora meg kislanykent csengo hangon enekel benne,vagy az Egri Csillagok-al is,ami kevesse ismert,meg Egerben lattam szinten szabadterin,a fosuli udvaran.
    Ez a Romeo es Julia is tetszik,eddig nem ismertem.

    VálaszTörlés
  2. Tselszi, nem tudom, körülnéztél-e a youtube-on ez ügyben, de azt hiszem a CD mindegyik darabja fent van, vagy legalábbis a Rómeó és Júliából elég sok. Én nagyon nagyon szeretem....

    VálaszTörlés
  3. Meg fogom nezni mindenkepp!Koszi! :)

    VálaszTörlés