2012. május 13., vasárnap

Tudod kik a dogonok ?


Mámeg' Tv inspiráció... Nagyon  érdekes filmet láttam, de nem fogom leírni - úgyse nagyon érdeklődik mostanában a blog után senki, hovatovább tényleg csak magamnak írom... tehát ha érdekelne a téma, járj utána !

Különös mítoszukról itt olvashatsz:

meg itt is:



8 megjegyzés:

  1. Bepótoltam az összes olvasni való elmaradtakat. Az angyalos kutató munkádhoz szívből gratulálok. A kékesdi templom és az üvegmívesség kiállításról készült fotók bizonyítják, hogy méltán büszkék az ott lakók rá. @x-nek köszönöm a kiegészítést az mívesség leírásának linkjét. A tájfotókról valóban az átélt élmény nem jön le, de egy kis beleérzéssel lehet vele azonosulni, pláne ha elolvassuk amit a táj szépsége rád milyen hatással volt. a mostani témád érdekes még sohasem hallottam róla...

    VálaszTörlés
  2. Én is olvastam már egy könyvet korábban a dogonokról. Ha csak az építkezésüket néznénk, már az is megéremelné a figyelmünket.
    Nem ismertem a "Fényportál.hu" oldalt, de máris betettem a Kedvencek közé. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. (Ami azt illeti én a "szkeptikusokhoz" tartozom... nem csak ilyen témában...)OK!- nem hallottam erről,- pedig ezt-azt összeolvastam (láttam) Timbukturól ( az is maliban van - II. világháború /páncélos csaták és egyebek )
    Ráérőbbek esetleg nézzenek bele, hogy mi minden volt/van Timbuktuban is, (Wikipedia) - így talán nem lesz annyira meglepő ?- a történet ? Bár, hogy miért pont a dogonoknak tulajdonítanák ezt ?...hát nem tudom.
    (Jó kérdés, hogy pl. Az angol beteg c. filmben - milyen sziklarajzokról volt pár kép ? - de nem kezdenék további kutakodásokba.) :-)

    VálaszTörlés
  4. Jav. : Mali,- nagy M-mel
    Továbbá kissé kevertem a témát,...l.d. Almásy László-t (Wikipediában) - merre is járt, ill. a felfedezett állatrajzok. stb.

    VálaszTörlés
  5. thanks, very good =)

    VálaszTörlés
  6. Én mindennap olvaslak, nagyon érdekeseket írsz, csak nem szoktam hozzászólni...

    (a hetekkel ezelőtti anyuka :) )

    VálaszTörlés
  7. Mindenkinek köszönet a kommentekért ! Nagyon rendesek vagytok - egy kis biztatás sosem jön rosszkor !!! :-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon izgi! Nehogy azt hidd, hogy nem járok itt, könnyen utána nézhetsz!:) Jelzem, Barcelonát is magamnak írom, de nagy élvezettel és nem érdekel, hogy most nincs üvegezés benne! Majd lesz!:)Különben nagyon lecsappantak a látogatók mindenkinél, szerintem a FB-on van már mindenki. Na és?:)

    VálaszTörlés