2012. július 12., csütörtök

Bernhard Edmaier - Csoda-fotó/k/s

Kicsit gondolkodtam, hogy írjak-e ma a városomat felforgató gyilkossági ügyről - de azt hiszem erről mindenki értesült már - és őszintén megmondom, ha lenne valami varázs-pirula, ami el tud feledtetni az emberrel dolgokat - én most bevenném....
Ezért aztán nem is írok erről többet.
                                                          ****************************
De, írok... most találtam egy igen jó megjegyzést, azt azért bemásolom ide: 
Teri said... Századunk embere sajnos semmit nem profitál a közösség erejéből. Teremt magának egy közösségnek látszó valamit, amiben az "információ" az egyetlen összetartó erő. Ezért kell megosztani azt, hogy épp mit eszek, hol vagyok, és kit keresek, mert csak ekkor tartozom a közösséghez. Ez a tévhit veszélyes, mert a valódi közösségek széthullanak, elhitetik a közösség tagjaival, hogy személyes kontaktus nélkül is lehet ugyanúgy a Közösséghez tartozni. Veszélyes, mert elhiteti az emberrel, hogy egy valódi közösség része, valójában a közösség rezzenés nélkül működne tovább nélkülünk is.
A lány keresésére létrehozott oldal a legjobb példa erre (sajnos). Itt már nem a balsorsú Kata a lényeg, hanem hogy mindenki elmondhassa, mennyire megrendült, felháborodott, utálja a zsidókat-cigányokat-buzikat-liberálisokat-kommunistákat-fidesz kormányt, stb. Nem, Katát nem a Facebook találta meg, a Facebook csak médiaszenzációt csinált belőle. 
                                                         **********************************

Münchenben most nyílt Bernhard Edmaier fotográfus fantasztikus képeiből egy kiállítás. Ha egy módom lenne rá, biztos, hogy én is a bámulók sorában állnék.
A csoda-fotós München mellett él és művészetének központi témája a Föld esztétikája. Évek óta helikopterből, repülőgépből fotózza  Földünk csodásnál csodásabb tájait, de nem igazán és nem csak  doku-fotók ezek, hanem valami különös,  szépséges, művészi képek, melyeken – legalábbis szerintem – mindenkinek nem csak elcsodálkoznia kéne, hanem mélységesen magába szállnia is. Ezt a csodát, ezt a fantasztikus bolygót, esküszöm, nem érdemeljük meg.
Sajnos a youtube-on semmi nincs fent tőle, pedig bizonyára lennének nézői. Magyarul sincs róla leírás – habár könyvei kaphatók (borsos áron).
Egy fordítóprogrammal azt olvastam, hogy ha facebookon vannak fent képek. Hát, ha valaki tag ott és érdekli a téma, akkor Bernhard Edmaier   néven keressen.


Itt igen sok fotó van fent, egyenként kinagyítható, fantasztikus képek !!!!
Közlésük/másolásuk engedélyhez kötött. (Egyet azért mégis csak – engedély nélkül, csábításképp beteszek.)


4 megjegyzés:

  1. (Bár nem kedvelem a "bölcs mondásokat" : "Ne azt számold,hány embert érsz el,azokat számold,akik számítanak !" (David Ogivly 1911-1999 (amerikai reklámipar mágusa és stb.)
    Nem kívánnék "állást foglalni" "netezési ügyekben" -de azt megjegyzem, hogy a véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van ! ( ... annak "minőségéről" sem kívánnék "vélekedni." )
    Igen,- van aki pl. blogot ír... és van aki iWiW-ezik (egyre kevesebben) vagy facebookozik. Az talán ( a blog) sokkal másabb ? - Esetleg annyiban, hogy "terjedelmesebb." [Egy nem oly' régen írt témádhoz : pl. ha a blogok is úgy működnének, mint pl. a facebook... (automatikusan jelzi, hogy ki írt épp' bármit is, aztán azt majd én eldöntöm (!) megnézem-e vagy sem - talán a blogoknak is több olvasója lenne ? ] - ennyit talán az egyik témádhoz.

    VálaszTörlés
  2. (2.) Kifelejtettem azt megjegyezni, (bár nem egyszer említettem már) az internetezés) már csak ilyen ! Ki-ki megtalálja a neki "tetszőt" - és (legtöbbször) a neki nem tetszőt meg - gondolkodás nélkül (?) elutasítja. (?) "Futólag" elég sok hozzászólást átnéztem... pl.nem nagyon találtam olyan "hozzászólást," ami utalt volna arra, hogy "aki ilyesmit tesz, ( ám' nevezzük "bekattanásnak" ) az csak-csak orvosi eset is !( valamilyen mértékben) - Természetesen kellően "átérzem" azon személyek (nagyobb) "aggodalmát" akik azon a környéken lak(hat)nak, ahol az eset történt ! (bár nincs még hír - hol is történt valójában...)
    Más : a napokban fejest ugrott B.fenyvesen egy fiatalember a kis vízbe. A történtek után pszichológus segített a történteket feldolgozni. ( az érintettek körében) - én kb. az 1990-es évek elején láttam pont ilyent,(B.fenyves/- "társunk volt"- ill. kb. 100-an voltunk ott- stb.) hát... ki-ki (gondolom) feldolgozta, ahogy tudta. Bizonyára így lesz majd ez is,- ebben az esetben. (Pécs)

    VálaszTörlés
  3. (3.) Végül már csak annyit,- (vállalva,hogy túlzottan lokálpatrióta lennék ?) Volt/van ilyesmi is (Googleba írva) Biológus szemmel készülnek a kiváló természetfotók. (Szentpéteri László )
    (bama.hu cikke vagy más helyeken is )

    VálaszTörlés
  4. Úgy tudnék örülni, ha egyszer érkezne valami pozitív reflexió is a bejegyzéseimre.....
    De úgy látszik, vagy nem értékeli senki az erőlködésemet, vagy "A bárányok hallgatnak."

    VálaszTörlés