2012. augusztus 8., szerda

A Citrom utca szégyene


Be kellett mennem a belvárosba, egészen pontosan a Citrom utcában volt dolgom – mi több, várakoznom is kellett  kicsit…A kirakatok előtt gyorsan végig-értem – üres pénztárcával nem nagyon érdemes nézelődni - gondoltam, leülök az árnyékban, míg kinyit a bolt, ahová jöttem.
Na, igen gyorsan elment a kedvem  a leüléstől…..

Nem értem, a  (??? most kinek a nevét írjam ide??) a „városatyák”, vagy a „felelősök”  miért tűrik el, hogy egy, a város szívében lévő forgalmas hely ilyen állapotba kerüljön  ?! Ha a fényképemen nem lehetne jól látni, akkor elmondom, hogy a körpad köztudottan a csövesek tanyája – itt alszanak, gyakran itt öltöznek át, szanaszét hagyva a levetett gönceiket, itt teszik le a szemetüket is. (Most ugyan épp csak egy ember szunyókált itt.)
A pad körül óriáskukák bűzlenek,  10 m-rel odább is érződik tisztítatlan mocskos szaguk ebben a melegben. Miért ide teszik ezeket ? Lenne hely pár lépcsővel lejjebb, a bokrok között is, egy kicsit szemérmesebben eldugni, mert hát elfogadom, az itt élők is termelnek szemetet és valahol tárulniuk kell. Igaz, az előbb említett padon-élők állandóan felnyitják és feltúrják ezeket az óriáskukákat – nyilván ezt tennék 5 méterrel odább is…. És utálom a fantáziátlan, csak a  primitívséget, erőszakot jelző, undorító graffitiket is.  Még ha újra és újra kellene tisztítani a falat, akkor is megérné néha rendbehozni. Miért nem lehet ide felszerelni egy kamerát ? Miért nem jár ilyen helyen néha  éjjel rendőr ? Ezt ugyan a város más pontjaira is mondhatom… Attól még, hogy drága a benzin,  jobb lenne, ha erre költenének, mint más esetleg kevésbé hasznos dologra. Mondjuk fűszernövényekre….  



6 megjegyzés:

  1. Egyelőre a mai DN cikk még nincs a bama.hu-n, az lesz a címe, hogy : Büntetni is lehet,ha nincs rend a kukák mellett. [Büntetést kell majd (!) fizetni a közös képviselőknek,ha nincs rend a kukák mellett, bár még csak "figyelmeztetnek." ]
    Talán szerencsés voltál, ha nem kellett a Citrom utcai "sorházak" D-i oldalán elmenned. (?) (Dani borozó és egyéb üzletek vannak ott...ill. a várfal-féle - amiről már annyit cikkeztek, hogy felesleges lenne itt megemlítenem. Sokat jártam arra 07-08 óra időpontokban (AM- reggel)- szinte mindig söpörtek,takarítottak, stb. Nem mentem a mundér becsületét, de pl. a hulladékszállítás szempontjából igen "zűrös" egy terület. ( Az utca K-i és Ny-i végéhez közel kell(ene) a hulladékot kihordani, lakosságnak és/vagy főleg a "közületeknek." Valahogy (úgy érzem én) - eléggé felesleges ezt is " a hatóságokon" számon kérni. Megoldás ?... nem tudom... (ill. ha nem muszáj,nem járok arra sem.)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos, nálunk még egy pad ülőkékének a pótlására is február óta várni kell. Pedig az egy fontos buszmegállóban ahol nem 10 percenként jár a busz. Minden esetre szomorú látvány , hogy egy ilyen szépre épített környezetnek nincs gondozója. Az ott lakók tehetnének érte...vagy csak én gondolom így.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos nem tudom, igazából kinek kellene tenni bármit is az ügy érdekében... De - és most gondoljon ki, mit akar - igenis több rendőr és nagyobb szigor kellene. "Elkanászodott" az egész társadalom....Ez a végtelen, vagy határtalan szabadság nem tesz jót semminek sem....

    VálaszTörlés
  4. Röstellem, de az első képen a fehér téglalap alapú táblán lévő átlós fekete sávot nem tudom értelmezni. Én még ilyen táblával nem találkoztam, lehet hogy hülyén, tudatlanul fogok meghalni..:-)))

    VálaszTörlés
  5. :-) :-) Ha jól emlékszem, az egy parkolni tilos tábla. "Felszívódott/elpárolgott" róla a P betű ....vagy lelopták....

    VálaszTörlés
  6. Pfujj, de randa! Mindez a belváros közepén 10 másodpercre a puccos Kossuth tértől. Hát legalább érezni a kontrasztot. Ilyenkor nem bánom, hogy csak a munka- és lakhely között vonalon mozgok, ott is csak egy buszon, rendszerint relaxálva.
    Eddig eszembe sem jutott, hogy a rút tour kommandós képeket a belvárosban kéne fotóznom :) Még hogy István akna, ha-ha-ha

    VálaszTörlés