2012. augusztus 4., szombat

Eszem megáll…



Hóeleji nagy-bevásárlás – többek között – a Te...oban is. A pénztárhoz érve látom, valami újítás  történt megint. Hozzám lép egy eladó(vagy ki) és meginvitál, hogy próbáljam ki az önkiszolgáló pénztárukat. Mivel mindösszesen 3 hagyományos pénztár üzemel és mindegyiknél hosszú sor áll – hagyom magam rábeszélni.
Ez olyan, mint egy „rendes” pénztárgép, aminél a leolvasó elé kell tenni a vásárolt árút, megnyomni egy gombot, akkor megmutatja a befizetendő összeget. A pénzt be kell tenni a lyukba, megnyomni még valami gombot és a visszaadja a visszajárót.
Ha-ha-ha….
10 ezrest tettem be és 5000-ből adott vissza……A kis ravasz !!!
Még szerencse, hogy az eladó mellettem volt, és nem tagadta le, hogy tízezressel fizettem. A gép többszöri nyomkodás dacára sem engedelmeskedett, végül a „rendes” pénztártól kellett egy ötezrest kérni, hogy rendben legyen az ügyem.


Hát egy egészen biztos, én soha ilyen pénztárnál fizetni nem fogok. Inkább kivárom a soromat. Amennyi bosszúságom, panaszkönyvbe-írásom volt egyébként is már a Te...oban, legokosabb lenne a jövőben ezt a lehetőséget teljesen kihagyni…Hát majd meglátom…

Persze nem csak a géphiba bosszantott, gondolkodtatott el. Hanem igenis azonnal arra gondoltam, hogy 5 embernek most megint felmond(hat)nak. Ebben a nyomorúságos világban, amikor amúgy is kevés a munkahely. Nem mintha álom-munka lenne pénztárosnak, vagy eladónak/feltöltőnek  lenni a Te...oban  -   de akinek más lehetősége  nincs, a semminél több lehetett még ez is.

Elkeserítőnek és felháborítónak tartom. Nem, egyáltalán nem úgy veszem, hogy „haladás”  egy jobb kor felé. Nem. Ez nem az.

Utálom ezt az egészet…. 

Na de hová, hová menekülhetnék ????

7 megjegyzés:

  1. Már a lányaim is mondták hogy van ilyen pénztár! Biztos hogy én is kikerülném.Apró probléma de nekem mégis zavaró pld. azzal a szemüveggel amivel utcán közlekedek nem látok közelre jól, most gondold el mit össze szerencsétlenkednék ott . A múltkoriban egy másik hypermarketben jártam így a zöldségesnél. Eddig állt ott egy illető elvette a zacskóba pakolt zöldséget és lemérte rányomta a cédulát, most van egy nagy tábla, aminek a felső részét szinte egyáltalán nem láttam, nagyon kellemetlen tud lenni mikor kiszolgáltatottá válik az ember.Morogtam én is kellően!

    VálaszTörlés
  2. Szemüveg.
    Nekem is kettő kellene,de az kényelmetlen.Olyat csináltattam,hogy a bal távolra a másik közelre jó.Az agyam meg megszokta.A Fotex-nél nyertem vele 10 000ft.-ot.
    kisbela

    VálaszTörlés
  3. Én még a bankkártyás pénzfelvételt is utálom, biztos, hogy soha nem állnék neki egy ilyen pénztárnál szerencsétlenkedni... És a T-ban tényleg állandóan a vevőszolgálatnál köt ki az ember, nem kell még több lehetőség ehhez.

    VálaszTörlés
  4. Ez most vicc??? Az én eszem is megáll!!
    Így is olyan személytelenül zajlik a bevásárlás és az észrevétlenül való becsapás ( félrenyomás vagy mifene ) Bizalmatlan lettem, lehet, hogy régen a sarki boltostól 10 dkg párizsiból 1 dkg lecsalt, de többet nem mert!!!! és ráfogta a papír vastagságára, de most meg ki tudja mi a fenét fizettetnek meg velünk plusszba.. a pénztáros is siet kapkod én nem tudom rendesen elpakolni. kérdem miért kell így sietni a válasz: - figyelik a teljesítményüket...Na erre varrjunk gombot4

    VálaszTörlés
  5. Örvendek, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel...
    Egy a szomorú, hogy a mi környékünkön - egy kivétellel - már a kisboltok is bezártak. Nem nagyon van más lehetőség, csak ezek a szemérmetlenül erőszakos nagyok....

    VálaszTörlés
  6. Én imádom, igaz én mindig kártyával fizetek :D Sokkal gyorsabb és valahogy kényelmesebb magamnak megcsinálni :)

    Ha kell 30 percig szarakodhatok, senki nem fog rám szólni, max 5x akarnak segíteni. Mindig van egy alkalmazott aki azért van ott, hogy segítsen, ha bármi baj van.
    Viszem a saját újrahasznosított zacskókat, majd belepakolok és távozom.

    :)

    VálaszTörlés
  7. Hát tudod, ez már a ti világotok lesz - nem is baj, ha te szereted. A mi világunk letűnőben.... mindentől függetlenül azért az sem volt rossz.

    VálaszTörlés