2012. augusztus 5., vasárnap

Kerti képek


Már leszedtem az első adag mini-paradicsomot, amikor eszembe jutott, hogy dokumentálnom is kéne kertem augusztusi képét.
Mindez ma kora reggel történt. (A nap többi részében sajnos lassan már ki sem lépek a lakásból a hőség miatt.) A képek olyanok, amilyenek.
Mindjárt a legelső kép legyen dicsekvés, ilyen hajnalkáim vannak idén: 


(Persze nem tudom, mivel is dicsekszem, az egész virág-szépséget nem én találtam ki, a magot is boltban vettem. Én csak a földet, a vizet és néminemű szeretetet adok neki….)

Nagyon büszke vagyok, hogy ebben a csepp udvarban mennyi mindenem van. Tényleg hasznos ez a pár m2, idén pl. idén még nem vettem sóskát, csak a magaméból főztem, és a fűszernövényeimet is rendszeresen használom. Sokszor elábrándozom, hogy ha csak 20-30 m2-tel nagyobb helyem lenne, mi mindent lennék képes én kihozni abból…
 
 
 Az idei első paradicsomok

Elalvás előtti kedvenc témám, hogy a jelenlegi kertet miképp is kellene átalakítani, hogy még szebb,  praktikusabb legyen. Vannak elképzeléseim, köztük pl. egy esővizes tartály beépítése/állítása is szerepelne, bár igaz, amennyi eső esik mostanában, túl sokra nem mennék vele. 200 literesnél nagyobb el se férne, az meg a mindennapi öntözést figyelembe véve nem túl nagy mennyiség, sokat nem spórolhatnék rajta.  Így hát marad a locsolás, a 800 Ft-os vízzel….
A másik álmom – tévében láttam – afféle megmagasított kert, hogy ne kelljen minden kis fűszálért a földig hajolni. Vannak nagyon praktikusak, már készen is, legalábbis Németországban. Afféle  1 m. magas  „keretet” kell elképzelni (fából, műanyagból, mittudommiből), amit aztán teleraknak földdel  és abba kerülhet a vetemény…Jó dolog (lenne) – de egyelőre tényleg csak elalvás előtti álmodozás marad….
Na fecsegésből elég ennyi, jöjjön pár kép még:


 A kert olyan mint egy mini-dzsungel. Hol virág, hol fűszernövény, hol valami zöldség nő ki belőle...Ilyennek szeretem.



...és akkor tessék, ilyenek idén a paradicsomok......

Ő pedig az egyik pókom. Imádom őket....Sajnos nagyon ritkán van a háló olyan helyen, hogy a szépséges hátát is le tudnám fotózni, de elhihetitek, keresztes....


7 megjegyzés:

  1. Épp' nemrég láttam a tv-ben (magyar csatornán) az EU raklapból kialakítható "kertet." Valami ilyesmi : Bútorok raklapból
    Bár kissé macerás a földdel való feltöltése,pontosabban nem részletezném. Viszont bizonyára egy "gyengébb" asztalos is elkészítheti ?- ami talán azért jobb, mert a méretét maga a tulajdonos alakíthatja.

    VálaszTörlés
  2. Nekem kevésbé tetsző megoldások, bár a 8.szám alatti (PET palackos)nem is tűnik hülyeségnek. (?)
    Kert a lakásban (8.)

    VálaszTörlés
  3. Én is megkaptam jövőre feladatnak, hogy több paradicsomot kell termelni a teraszon, mert sokkal finomabb, mint a bolti. Egy kis barkácsolással tényleg kényelmesebben gondozható kertet lehet készíteni. Kár, hogy messze lakom tőled, én szívesen segítenék :-)

    VálaszTörlés
  4. A tippet és a felajánlott segítséget gondolatát köszönöm :-)
    Múltmentő: majd küldök egy olyan fotót, amin látható az egész "paradicsomfám" - esetleg az ötletet a teraszon is tudod hasznosítani...

    VálaszTörlés
  5. Nekem is van egy télen megfázott leveleit elhullató kislevelű fikuszom. Amire már azt mondtam ÁMEN és tavasszal melléültettem 2 tő koktél paradicsomot. Nevelgettem locsolgattam folyamatosan szedtem róla és most a levelei sárgulnak, viszont az elhaltnak hitt kis fám kizöldült. Kétszeres öröm! Bizonyára Neked is nagy örömöd van akár még egy tenyérnyi földed beültetésével.Szépek a fotók, jól visszaadják kerted hangulatát.

    VálaszTörlés
  6. Húúú, pont ilyen eklektikus kertem lesz majd :) pont mikor az öregedő mennyezetem :)

    VálaszTörlés
  7. Semmi sem lehetetlen. Kívánom, hogy mindkettő egyszerre meglegyen - előbb-utóbb....

    VálaszTörlés