2012. augusztus 23., csütörtök

Macskásoknak


Sajnos nem találtam már meg a neten a teljes filmet,  de itt alább néhány részlet látható belőle:



A macskák és az ember különös kapcsolatáról szólt a film, arról, hogy milyen érzékeny jószágok, hogy mennyi mindent  tudnak, amit esetleg nem is gondolunk róluk és mégis milyen szomorú  sors vár legtöbbjükre.
Sokféle helyszínen forgattak, de egy öregek otthonában készültek a legmeghatóbb képek: tolókocsiban, fotelban „körbeültek”  a kisöregek egy széket, amin egy cica feküdt, s egyszer-egyszer valakit kiválasztva, pár perces örömöt okozott azzal, hogy hagyta simogatni magát. Itt mesélték, hogy volt egy macska, „aki” 4 nappal előbb megérezte, hogy ki fog meghalni…Ott ült hosszasan az ágya mellett.
A másik érdekesség – és ez ebben a fenti videórészletben pár pillanatig látható is - hogy Tokióban van egy „,macska-bár” – ahol a vendégek étel-ital mellé ottlétük idejére lehetőséget kapnak arra,  hogy játsszanak a cicákkal, vagy „csak” simogassák őket….Van rá igény.
Érdekes film volt.

Csak úgy mellesleg mesélem: az öreg, befogadott cicámmal valami baj van,  3 napja nem eszik, vagy ha mégis megpróbálta, azt hamarosan viszontláttuk…Elvittem ma orvoshoz. Megvizsgálta, de semmiféle bajt nem tudott megállapítani. Kapott egy szurit és 2 napra való valamilyen tablettát. 4.000.- Ft-ot fizettem…… Mondta az orvos, hogy ha nem javul, akkor jön a laborvizsgálat, meg az  ultrahang.
Én erre csak annyit válaszoltam, vagy pedig legyen meg Isten akarata…
Sokszor, nagyon sokszor az az érzésem, hogy visszaélnek a városba szorult emberek állat-szeretetével. Ugyanis faluhelyen egy ilyen - a mienkéhez hasonló - eset nem téma.
Van másik macska….

4 megjegyzés:

  1. Különös állat a cica.Többször fogadtunk be cicákat, bár mindig megmaradtak amolyan"falusi" macskának.Azaz cicaként kezeltük őket.Visszatérve az első mondatomhoz.Azért különös, mert mindvégig megőrzi a szabadságát.Nem függ annyira az embertől mint a kutyus.Nekem határozottan ez az érzésem volt.

    VálaszTörlés
  2. Jó a megérzésed Sudi - é ezért nem is vagyok képes szeretni őket annyira, mint a kutyámat. Nem szégyellem bevallani. Aki ismeri mindkettőt, tudja/látja/érzi a különbséget köztük.

    VálaszTörlés
  3. Természetesen együttérzésem, ill. ha már "megemlítődött" az eü.ellátás... (állatorvos) esetleg itt van hozzá egy "emberi téma" is...
    Kilyukadt a kassza
    (benne számadatok...a vége felé )

    VálaszTörlés
  4. Pontosítás - az ajánlott cikknek az adatait cáfolják... lásd. a hvg-ben ( akit érdekelne) Cím A kormány mindenképp karcsusit a gyógysze
    (vagy Google)

    VálaszTörlés