2012. augusztus 3., péntek

Nyár, éjszaka, hírek


Mondjon ki, mit akar. Igenis  a globális felmelegedéstől szenvedünk. Sajnos nem tudom az időkép.hu-ról bemásolni az augusztusi előrejelzést. Pécs térségére szinte  augusztus  végéig nem jósolnak egyetlen 30 fok alatti napot sem.
És mintegy ennek bizonyságára, akkor ma  hajnali 3-kor látok egy filmet, hogy micsoda harc megy, a szép lassan felolvadó északi sarki területekért …hogy Kína miképp készül pl. a hajózás terén is világhatalmi szerepére. Már az sem biztos (amit eredetileg jósoltak), hogy az összefüggő jég „kitart” 2020-ig. Vagyis könnyen megélhetem, hogy még valami nem lesz igaz, amit az iskolában tanultunk….
Még nincs benne ebben az anyagban, de én láttam, hogy az oroszok valami búvárrobottal egy orosz zászlót tűztek ki a sajátjuknak tekintett területen….a tengerfenékre, vagy 4 km. mélységben…..Persze nem csoda a megnőtt érdeklődés, hiszen  a közeljövőben kutathatóvá váló terület rejti a föld gáztartalékainak a negyedét

Néha elcsodálkozom, hogy miért pont a leglehetetlenebb időkben sugároznak olyan filmeket, melyeket legjobb  lenne, ha mindenki megnézne…Vagy épp ez az ok ? Nem akarják izgatni a tömegeket, de abba a hibába se akarnak esni, hogy „baj” esetén azt lehessen mondani, a média elhallgatta a dolgot ??
Mindenesetre én néha olyan meglepő dolgokról értesülök a rossz alvókám miatt, amit „szokásos és hagyományos” tévézéssel semmiképp nem tudnék meg.
Persze azt nem tudom, jó-e ez nekem ????
Valószínű mégis csak jobb lenne egy pihentető álom és egy átaludt éjszaka.

4 megjegyzés:

  1. A sarki jég felolvadásával emelkednek a tengerek szintjei.Sokat.Budapesten a pesti oldal átlagos magassága 100m.Nem néztem meg Pécs magasságát-a hegyek miatt amúgy is változó-,szerintem hasonló.Itt még sokáig el lehet lenni,de folyamatosan jönnek majd délről az elárasztott emberek.Lehet,hogy ez száz év.Szoktam keresni eladó szigeteket.Egyre olcsóbbak.
    kisbela

    VálaszTörlés
  2. A Misina 635 m.B.f. - ahol én lakom az olyan 500 körül lehet. Nem tudom mennyi idő kell ahhoz, hogy valamelyik víz idáig érjen. Rossz esetben kevés idő, jobb esetben nem kell aggódnom. :-)

    VálaszTörlés
  3. Himalája az utolsó menedék.Az Araráttal már próbálkoztak.Egyszer bejött.
    kisbela

    VálaszTörlés
  4. Ki gondolta volna, hogy nem voltam bejelentkezve...és az egész hozzászólásom amiatt "elvszett."
    Többek között küldtem volna ezt
    A terület felosztása
    Ill. aki nem hallott volna a Svalbardi Szerződésről (vagy egyezményről ?) - esetleg nézzen utána ! :-) (Sváby-Trvitko járt utána- stb

    VálaszTörlés