2012. augusztus 22., szerda

Útközben


Barátnőmmel tekeregtünk ittléte alatt többfelé. Most tudtam meg, (de becsület szavamra mondom!!) – hogy Pécsett a Plázában van CBA Cent áruház. Én az ő reklámújságukat egy elegáns mozdulattal a postaládából eddig egyenesen a kukába dobtam, mondván, ilyen nincs is Pécsett,  hát minek nézegessem…
Aztán  egy véletlen beszélgetés kapcsán kiderült, hogy igenis van – csak én nem tudtam róla !!

Kétségtelen, a Plázában én még életemben nem voltam. Nem tudom hány éve épült…De nem szégyellem, van ilyen… Messze is van, pénzt se nagyon költök, mit császkáljak akkor én egy ilyen helyen. …
Na, a barátnőm azért sokkal, de sokkal jobban ért a vásárláshoz, meg kedveli a kirakat-nézegetést és a boltokban való válogatást – hát megtudva, hogy itt ő jól el tudná tölteni az idejét és költeni a pénzét, lementünk.
Tény és való, nem rossz üzlet ez a CBA. Pl. nagyon jó áron volt krumpli, abból még én is vettem, de a barátnőm több mindenből vásárolt.
Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy 2012-ben így néz ki a Pláza összeomlás előtti oszlopainak, biztosítása:
 
 Ez az ablak viszont tetszett: 


Aztán persze én elunva a tiblábolást, kimentem a  parkolóba és készítettem két szép képet a Mecsek vonulatairól, az első a közép-Mecsek a Lapissal és a Misinával, a második  a Jakabhegy.


Másik alkalommal a vasasi temetőbe mentünk, ott is „terepszemléztem”, egyrészt a beért napraforgótáblában, másrészt felfedeztem egy imádkozó sáskát, és ezeket örökítettem meg: 



Mindent egybevetve (és a forróságot leszámítva) jó kis napjaink voltak....

6 megjegyzés:

  1. Az alsó képen csak a kis csíkos bogarat láttam, de a kinagyítás után azért a sáska is meglett :-) Talán éppen gyón...

    VálaszTörlés
  2. Jók a képek. Szerencsére az oszlopoknak csak a búrkolata jön le, a vasbeton oszlop még vagy száz évig fog ott állni :-(

    VálaszTörlés
  3. Exit.
    Nem véletlen.A mérgező bogarak,rovarok stb. feltűnő színnel,mintával hirdetik ezt,mint egyetlen védekezési lehetőségüket.A többiek megpróbálnak beleolvadni a környezetbe.Aztán olyan is van,hogy nem is mérgező, átverés az egész.Kezdő madár csak az elfogyasztásuk után jön rá,hogy ez most melyik volt.
    kisbela

    VálaszTörlés
  4. Látom Te is nagy plázarajongó vagy, akár csak én:-)))

    VálaszTörlés
  5. Régi "szép idők ! " ... amikor azon a "hosszú folyosón" még lehetett dohányozni is... ( mellesleg -mintha... - ott egy Posta is volt... ill. nem oly' régen ott adtuk vissza a "mediabox" (?) dobozainkat egy tv.szolgáltatónál... illetve ... (lenne pár fényképem...) amikor a pécsi vásárban való bolyongás után... javasoltam (külföldi) vendégemnek... ott sörözzünk ! ( de az egy más történet) :-) Szóval : minden relatív ! :-)
    Más : ** Épp' tegnap volt a "túllövés napja..." - igazán "nem szép dolog" a "reklámújságokat" a (kommunális) szemetesedénybe dobálni ! - de ezt se részletezzem. [ felétek nem jár az a "sárga zsákos" járat ?.. mert pl. nekünk (lassan) a heti egy zsák is kevés lesz... (bár lehet kérni tőlük- állítólag )

    VálaszTörlés
  6. Nem pécsieknek !
    Az említett "intézmény" (P.Pláza) már betöltötte (sic!) azt az időtartamot, amelyre "tervezték." Régebben be akarták zárni, [ kb. az ÁRKÁD építése idején... ] de aztán - valamiért (?) - működik tovább !
    (Lehet,hogy a multiplex (?) mozik miatt is,- és egyebek.)
    Ha az én "tulajdonom lenne," hát... én sem költenék rá egy fillért sem...(Pl. lásd hozzá - a FEMA történetét - képekkel... ] - ami szintén egy más történet. (lehet(ne)

    VálaszTörlés