2012. szeptember 12., szerda

Mert nekem senki se süt tortát….



hát sütöttem én magamnak. Nem mestermű, de már annyira kívántam valami ilyesféle édességet, hogy – mivel a napokban ebédvendégem is volt – elhatároztam csinálok egy „rendes” tortát magamnak. Pardon, magunknak….

Amennyire nem szép, hát annyira finom – persze már ha valaki szereti a karamell ízt. Én imádom. A tészta egyszerű piskóta, félbevágás után kicsit meglocsolva rumos-cukros tejjel, hogy ne legyen száraz.
A krémhez használtam szűken mért fél liter tejet, amiben felfőztem a csak  a mocskos kapitalista nyugaton vásárolható Oetker karamell pudingot.  (Tényleg, a finomságok miért nem kaphatók itt is, ha már annyira Eu barátságban vagyunk ? Majd mindjárt írok még valamiről… )

Szóval amikor a puding kihűlt, felvertem egy 2 dl-es Milkland tejszínt jó keményre, de a biztonság okáért még egy kis habfixálót is adtam hozzá (csak hogy legyen benne valami „e” is), majd leturmixoltam  darabosra egy maréknyi diót és mindezeket összekevertem. A krém felét a két tortalap közé, a többit a tetejére/oldalára kentem és máris kész volt. Díszíteni  aztán már bármivel lehet.


A másik zacskót Franciaországból hozta barátnőm  és sajnálatos módon egy szempillantás alatt felzabáltam – mert elmondhatatlanul finom volt ! Egyszerűen elfelejtettem a kész habról képet csinálni. Ezt nem kell főzni, csak habbá verni. Nem tejjel, hanem tejszínnel vertem fel – hát legszebb álmaim közé sorolom azt az élményt....


Írtam is rögtön a magyar Oetker lerakatnak, hogy ugyanmá’ miért csak a gazdag rokonoknál kapható ilyesmi – és persze jött is valami udvarias, abszolút közömbös válasz, hogy ezt egyelőre itt még nem….Valami ilyesmit írtak akkor is, amikor 2 éve az után érdeklődtem, hogy Szlovéniában miért lehet kapni mogyoró, meg málna pudingot, nálunk meg miért nincs ?

Végülis tényleg nem értem… Ez valami büntetése ennek a bunkó magyar népnek ? (Lehet, hogy megérdemeljük?)




Na, szóval a torta finom volt. És igenis fogok sütni legközelebb is csak magamnak, ha megkívánom.
Tán jövőre…

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!-e szép napon!Még sok- sok ilyen finomságot!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó és finom, névnapi torta lett belőle. További derűs, és kellemes őszi napokat!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a jókívánságokat !
    Múltmentő, biztos ízlett volna, ha meg tudtad volna kóstolni. :-)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a szállítási költségekkel függ össze, nekik is érdekük eladni, de ha messze gyártják, nem éri meg Magyarországon is teríteni.
    Z.

    VálaszTörlés
  5. A pudinghoz én rámát keverek habosra, még nem próbáltam tejszínnel, azt mellé tálalom...már ha telik rá. Nagyon finom lehetett, szeretem a karamell ízét... tejjel sokszor készítek magamnak reggelit. Bizony elmondhatom a mi időnkben amikor gyerekek voltunk nem volt divat és pénzünk sem, hogy tortát kaptunk volna...most is én szoktam ajándékba készíteni...

    VálaszTörlés