2012. október 21., vasárnap

Enigma = rejtély (rejtvény)



Mivel nem nézek semmilyen magyar nyelvű tvadót, meglepetéssel állapítottam meg, hogy ilyen is létezik. (Enigma  tv.)
Mivel – teljesen véletlen egybeesés folytán – nemrég olvastam  Zecharia Sitchin: „A tizenkettedik bolygó” és ennek a folytatása: „Az istenek városai” című könyveket,  felfigyeltem egy videó-ajánlatra, melyben ugyan a Nibiru-ról csak nagyon érintőlegesen esik szó, annál inkább témája a filmnek az élet a Marson, illetve az, hogy miképp is vagyunk mi (=átlagemberek) többszörösen is, és az élet minden más területén is átverve.(Persze nem  tudom, kell-e valójában nekünk az igazság tudása/ismerete ?) 

Itt: http://vilaghelyzete.blogspot.hu  találtam egy videót, aki nem látta és érdeklik ezek a dolgok, esetleg szánjon rá ¾ órát.
Én a tetejében még vettem a fáradságot és elolvastam a rengeteg primitív hozzászólást a youtube-on ehhez a videóhoz. A dologhoz hozzáadtam, hogy a fenti két könyvet elolvastattam a barátnőmmel, aki se nem hülye, se nem bunkó – és azt mondta, ezt (=a 12.bolygó létezését) nem tudja elhinni.Hát ez mindenkinek szíve-joga.




Nos, én semmit nem állítok, se azt, hogy a Marson van élet, se azt, hogy a Niriburól jöttek az első Föld-lakók – mert egyik dolognak sem voltam szemtanúja. Azt viszont tudom, tapasztalom, hogy MINDEN szinten át vagyunk mi kisemberek verve. Akármerre nézel, mindenütt hazugságba botlasz. Már ki se látsz abból a gomolyagból, ami köréd szövődött.
Egyébként meg valójában rengeteg olyan dolog van, aminek eredetét nem ismertem. Sosem fogom megérteni, hogy a villanykapcsoló felkattintásával miért is gyullad ki a lámpa ? Ja, hát az elméletet igen, azt megtanultam, de az áramot „látni” még sosem láttam. Sosem láttam két sejtet (csak filmen) egyesülni, mégis tudom, hogy abból lesz egy ember. Mert EZT már tudjuk. Tudta-e ezeket (az én szintemen) Julius Caesar, vagy Tutanhamon ?  És ha most ugyanez a helyzet ezzel a 12. bolygóval, akkor mi van ?  És ha mégiscsak élhető bolygó a Mars ?

Nem, nem várok én választ ezekre a kérdésekre. Még csak azt se várom, hogy egyetértsen bárki is velem. De nekem ez a véleményem és egyelőre még azt szabad leírni.

3 megjegyzés:

  1. "Ráugrottam" a témára, mert az Enigma-val ( a németek rejtjelezőgépével) kapcsolatban minden megnézek ill. elolvasok. Kis csalódás most, de sebaj. Viszont (jobb perceidben...) te is szoktad mondani, hogy " amit nem hiszek el,az attól még létezhet"- vagy valami ilyesmi. Szerintem "átverni" azokat lehet, akik hagyják magukat !
    Villanykapcsolóhoz : pl."csak" az áramkört zárja ! :-) (Egy szál "drótot" (vezetéket) hol összeköt,hol megszakít !

    VálaszTörlés
  2. Csak egy kis pontosítás (én sem tudtam) nincs Enigma tv.- hanem Fix tv. nevű csatorna van és annak az egyik műsora az Enigma. A téma kapcsán jutott eszembe, ( más téma kapcsán politikusoknak ajánlották! ) "Mindig igazat kell mondani,legfeljebb nem kell MINDENT elmondani !" Így aztán - ki-ki döntse el, hogy a videoban igazat mond-e,vagy nem mond el mindent az egyik szereplő ? Értsd : szerinte az USA-ban nem tanítanak kézzel írni ! Ezzel szemben : az USA-ban a diákokat megtanítják kézzel is írni,de a szépírás órák helyett gépírást tanulnak. Akit érdekelne, itt van bővebben. Kézírás-gépírás Mindezt nem is írtam volna, ha nem épp' tegnap olvasom újságban " Digitális analfabétákat képeznek az iskolákban. ( itthon) - (Googleba írva elolvasható.)

    VálaszTörlés
  3. Előzmény : nagyon sok éve olvastam Kurt Vonnegut: A Titán szirénjei c. könyvet. (utópia,ill. sci-fi-féle) Későbbiekben K.V. megírta, hogy kb. 52-ben (?) fogalma nem volt a Titán "bolygóról"- ami a Szaturnusz legnagyobb holdja - stb.) Viszont az Enigma videoban a Marsot emlegetik, vajon miért nem mondják, hogy a "Legélhetőbb "bolygó" a Titán ? " (Googleba írva elolvasható)- Nem azt mondok, hogy ezek a témák ne érdekelnének... viszont csak módjával,mértékkel. Nem hinném,hogy mindezeket én megélném !

    VálaszTörlés