2012. október 20., szombat

Top Secret Drum Corps a „Titokzatos dobos hadtest”



Svájc vitathatatlanul a dob fővárosa. A dobolás ismerete/szeretete/használata a késő középkorig nyúlik vissza, amikor a svájci zsoldosok hadseregébe erős férfiakat kellett toborozni.  Ez a hagyomány ma is élő, csak éppen nem háborúba, hanem a bázeli farsangi felvonulásokon mutatják be tudományukat a dobverés  híres művelői.
Jó 20 évvel ezelőtt egy csapat fiatal ambiciózus dobos új kihívásokat keresve, a skót és amerikai típusú dobolási technikák/módozatok felé fordulva, ezeket keverve, új stílust teremtett, amit aztán vizuális effektekkel, zsonglőrködő mutatványokkal fűszereztek.
Első megjelenésük a farsangi felvonuláson nagy siker volt, ami tovább motiválta a résztvevőket műsoruk fejlesztésére. A hazai bemutatókat külföldiek követtek, igen hamar ismert lett az új együttes neve szerte a világban.  Azóta igen sok nemzetközi zenei fesztivál ünnepelt résztvevői.
Így volt ez a napokban a „Die große internationale Musikshow - Basel Tattoo 2012” műsorán is, amit volt szerencsém látni. Én nem ismertem ezt az együttest, élvezettel és csodálattal néztem műsorukat, melynek egy részét most megosztanám veletek: 
Ez a 2012-es program (a youtube-on van fent  több bemutatójuk is) Komolyan mondom, néha nem is tudtam, hogyan is csinálják ? Szédületes a technikájuk !



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése