2012. november 30., péntek

Adventi koszorúim



Jó sűrű napjaim vannak mostanság…ami persze nem baj. Néha az embernek direkt jót tesz, ha nem ér rá gondolkodni…
Készülve az ünnepre, ami rögtön itt van, mai délutánomon igazi „mestertől” (kertészmérnök) tanultam meg „rendes” adventi koszorút kötni. Eddig (nem szégyellem) csak olyan drótos műfenyő-izéből összetekertem egy karikát és azt díszítettem. Nem volt az sem csúnya…
Ám az alábbi képen látható koszorúkat ma  - barátnőm szóbeli segítségével – már teljesen egyedül kötöttem, vessző alapra, dróttal, apróra vágott tuja és tiszafa ágacskákból. Igaz, gyertyáim pillanatnyilag még nincsenek, de nem bírtam kivárni a vasárnapot, szerettem volna eldicsekedni már most velük. Egész délutáni munkám van ebben a két koszorúban. Szerintem szépek. Komolyan mondom, semmi pénzért nem adnám el – olyan öröm, ha az embernek sikerül valami szépet létrehozni !

Lassan lehet készülődni a karácsonyi apró-sütik és egyéb finomságok megalkotásához  is !



7 megjegyzés:

  1. Nagyon szepek,hangulatosak lettek!:)
    Tenyleg olyan jo alkotni- en most egy salat kezdtem kotni a magika (A zur zavar) blogjan latott mintaval es nagyon elvezem.A fonal nem olyan pihe-puha,mint az oven latszik,de a mintaja nagyon tetszik az en fonalammal is.
    Szep Adventet!

    VálaszTörlés
  2. szépek lettek, rögtön kettő is! Ezentúl mindig fogsz csinálni, garantálom, mert tényleg jó érzés (teljesen más) amikor saját munka van az asztalon! Boldog adventi készülődést kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm kedves soraitokat ! Ha visszatértek ide, akkor nektek is kellemes, békés készülődést kívánok !
    Tselszi: nagyon irigylem a mági alkotásait ! nekem ilyesmihez sosem lenne türelmem....

    VálaszTörlés
  4. Bár más elfoglaltságok miatt mi még nem jutottunk el eddig,-de bizonyára majd ma. Majd jó helyre tenni (!) - kültérben, mert eléggé pocsék az idő, jelenleg is esik az eső.
    Örömmel látom, hogy moha nincs benne/rajta,- bár nem mindegyik moha védett, de akkor is ! Esetleg javasolt még a borostyán is...(lehet,mert kevésbé hullik,mint a fenyő ,) - nézőpont kérdése, ill. kinek mi van otthon. :-) (nekünk pl. lenne egy egész -kivágandó - fenyőfánk ! - de az egy más történet lesz.)

    VálaszTörlés
  5. Nekem is kedvemre való a természetben találhatókkal való díszítés. Gyertyát is teszel rá? Én külön szoktam az ablak előtti asztalon meggyújtani. ( biztonsági okokból ) Szép estét kívánok és nyugodt örömteli készülődést.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek lettek... Gyertya nélkül is szépen díszit...

    VálaszTörlés
  7. Kyba: nem a koszorúra teszek gyertyákat, hanem a közepébe egy vastagabbat, egy szép tartóba. Egyébként nem teljesen készek a képen a koszorúk, némi kis dísz került még rájuk.

    VálaszTörlés