2012. november 29., csütörtök

Minden jó, ha jó a vége…



Nagyon kellemes estém volt – egy átidegeskedett nap után… A Samu cica reggel nem bírt lábra állni, és a bal mellső lába meg is volt dagadva – azt hittem, eltört. Nem ragoznám most  ennek a további lehetőségeit ( röntgen 6400.- operáció 20 ezertől a csillagos égig…) de eléggé meg voltam ijedve. És persze elvittem az állatorvoshoz, ahol kiderül, hogy „csak” valami kandúrkodásból eredő seb miatt tályog alakult ki a lábán. A doktornő azt lekezelt, kaptunk gyógyszert, szurit – „csak” 4700 volt – de megkönnyebbültem… remélem pár nap alatt rendbe jön a csavargó és – ezek szerint - harcászkodó kandúrom.

Délután pedig elmentem Erdőkóstoló meghirdetett előadására:
„November 28. (szerda) 17 óra. A Mecsek Egyesület Ötórai beszélgetése: Amit erdő és rét kínál - Ehető vad növények a Mecsekben. Helyszín: Pécs, Rét utca 8. - Mecsekerdő Zrt székháza.”

Örömmel nyugtáztam, hogy sokan voltak – igaz, mint kiderült ők azért többnyire az egyesület tagjai. Ilyen „betévedt vendég” mint én, nem hiszem, hogy sok volt. Pedig nagyon érdekes volt az előadás. Kétségtelen, én a bemutatottaknak legalább 90 %-át ismertem, de a fennmaradó 10-ért is megérte elmenni – hiszen végre „Erdőkóstolóval” is sikerült személyesen találkoznom. Azt sajnáltam csak, hogy az előadás elhangzása után a résztvevők már húzták is a sálat-kabátot és elmentek. Én szívesen beszélgettem volna, elmondva saját tapasztalataimat, meghallgatva mások esetleg számomra ismeretlen tudását…

Olvassátok/nézzétek az erdőkóstoló  blogot ! (ez itt a reklám helye )
Sok megszívlelni, meg/vagy újra-tanulni-való van benne!

                          ***************************

Ez a kép pedig azért kerül ide, mert pár napja (a fekete-fehér ideköltözése óta eltelt másfél év óta  először) láttam őket ilyen "közelségben" egymáshoz. Kitört a (macska) világ-béke ! 


4 megjegyzés:

  1. Én nagyon örültem az eddigi éteri találkozások után a személyesnek. Andrea

    VálaszTörlés
  2. Na igen, én meg minden nap végigolvasom vagy reggel, vagy előző nap pl. a pecsinapilap.hu-ban a pécsi programokat. Már amiket megírnak, a többit összeszedem máshol. Tudok örülni, ha még fotókat is találok,- gyakran nem is az újságokból (online) hanem egyes emberek,szervezetek facebook oldaláról. (majd - talán - próbálkozom "Erdőkóstolót" is megtalálni.) Viszont bárcsak úgy lenne, ahogy írtad : "Minden jó,ha jó vége..." - mert -bár még eléggé a dolgok elején vagyunk- eddig nem jó. Sőt ! Na, de ettől még senki ne "lombozódjon le !"

    VálaszTörlés
  3. Andrea, öröm volt számomra a találkozás és ha egyszer nagyon ráérsz - mondjuk jövő tavasszal - tényleg összehozhatnánk egy gyükési sétát !

    @x: "Erdőkóstoló" blogja ott van a rendszeresen olvasottak között ! (blogomban jobb oldalon) Nézz bele, sok érdekességet találsz ott !

    VálaszTörlés