2012. december 3., hétfő

Epés megjegyzés….



Olvasom, hogy jönnek az „új” buszok Pécsre:
12 évesek  - de nekünk azért még jók lesznek….

Kíváncsi vagyok, merre fognak járni ? A jobb állapotú buszok most is a „gazdag-negyed” felé járnak (32,33), a prolik telepei felé (38,39) a legócskább, legkoszosabb kocsik közlekednek.
Remélem svájciak nem jönnek nyáron látogatóba hozzánk, mert sírva fognak fakadni, ha meglátják majd  a buszaikat, melyeket ők egy évtizedig meg tudtak óvni, itt a balkánon meg majd lepusztítják fél év alatt.
Undorító némelyik buszra felszállni. Bocsánatot kérek, amit most leírok: én nemrég jártam úgy, hogy  a buszon, melyen utaztam, „valaki” (jaj, bocsi, nehogymá’ leírjam, hogy mi/kicsoda és sérelem essék emberi jogán) szóval valaki nem bírta már ki a leszállás melletti sarokig, és ott árulkodott  hólyagja állapotáról a folt az ülésen…
Nem látok reményt a pozitív változásra….a leghalványabb sugarat sem…
(Ne haragudjatok, adventben sem rózsaszínű minden.)

 Kép: http://kulturszar.blog.hu/2010/01/09/kulturalis_buszok   érdemes ezt is elolvasni !

2 megjegyzés:

  1. Nem kritika ,hogy Szt.Borbála-nap van !- értsd: egyes helyeken "dologtiltó nap!" - amire én "rögtön ráugrottam !" :-) Tervezem is a kb. 08:00 órai "leállást !"
    A témához : pl. az,hogy milyen buszok,merrefelé járnak pl. összefügg azzal is,hogy milyenek a "terepviszonyok !"- (pl. miért nem jár csuklós busz mindenfelé,- és ne soroljam,- nem túl lényeges.)Hogy egy busz mennyi idős... is sok mindentől függ (l.d. a bp.-i történeteket) - bár laikus vagyok !- ha "jó" a karosszériája... és főleg a motor... akkor ,attól még "lehet jó !" (vagy jobb,mint amik pl. most Pécsett vannak.) Ami sajnálatos, bár ebben sem vagyok túl járatos, a használt buszokra is kell még bizonyos összeget (rá)költeni. Mivel a mai témára sem voltam "rákészülve,"- esetleg még a későbbiekben, pár "adalékot" -írok.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom,ki-mennyire kíséri figyelemmel "ezt" - esetleg ajánlom Hogyan tovább ?
    (A témában a 4.cikk- emlékezetem szerint az előző 3 ott van jobb old.a kapcsolódó témáknál )

    VálaszTörlés