2012. december 9., vasárnap

Legyen lelkifurdalásom ? Kép:http://www.ujpest.hu/hir/2828/A_holapatolas_felelossegeNem, juszt se lesz ! Határozottan és napi rendszerességgel lebeszélem magam mostanában bizonyos dolgokról.....

25 éve lakom ebben a ház(rész)ben, mely előtt az építési adottságok miatt jó hosszú járda található, előtte vízlevezető, kövezett árokkal.
25 évig az árokból a gazt csak én kapáltam/húzgáltam/permeteztem/irtottam.
25 évig a járdát én söpörtem ( O.K. ősszel jogos, hiszen a vadszőlő levél, ami bár szép, de „szemetelős”- én telepítettem…)
25 évig  télen a járdáról a havat én lapátoltam, akkor is, amikor még 6-ra  mentem dolgozni.
Hát most egy kicsit kímélem magam, bár nehezemre esik elnéznem, hogy a  mi házunk előtt a járda bizony nincs letakarítva. Csak nehogy úgy járjak, hogy 25 évig senkit nem büntettek meg, aztán most a „bekeményített” időkre tekintettel, majd még ebből is pénzt akarnak csinálni a hatóságok.
Ne javasoljátok, hogy „beszéljek” a szomszédommal… Nem teszem. Velem se beszélte meg senki a dolgot, csináltam amíg bírtam, mert sosem szerettem a rendetlenséget magam körül.... Nem lenne természetes (a szomszédom részéről), hogy ha  én negyed évszázadig takarítottam, akkor  most egy kicsit ő is ???

                                                    ************
Írtam mindezt vasárnap délután. Aztán csoda történt....Én nem tudom, tán olvas a szomszédom a gondolatomban ?:-)

Jelentem a járda letakarítva !

5 megjegyzés:

 1. Szerintem a blogodat olvassa!:)))
  Látod, érdemes várni egy kicsit! Megtörténik a csoda. Lehet, hogy eddig is megtörtént volna, ha nem kényezteted a szomszédot! Én a fiú gyerekemmel vagyok így... Mostanában "csodák" történnek, mert úgy döntöttem, nem csinálom meg, amihez hozzászokott és egyébként futná az idejéből! Nekem is bejött!:)

  VálaszTörlés
 2. Bár én még csak 10 éve csinálom és valahogy nekem sem akaródzott kimenni ( elsőként...) az utcába, csak-csak megcsináltam, szombaton délután.
  Viszont azt hiszem, önmagunk felmentése és mások bűnbakká tétele semmit sem használ. A problémák gyökere mélyebben van.

  VálaszTörlés
 3. Tiffanylda: nem hinném, hogy olvas, pedig néha nem ártana...

  @x: remélem nem én vagyok a gyökér ?

  VálaszTörlés
 4. örülök, hogy ilyen szépen megoldódott!

  VálaszTörlés
 5. Nálunk is én vagyok az állandó hótakarító. Valahogy falusi énem nem tudja elviselni a havas járdát. De még bírom, és jó egy kis mozgás a friss hóban vagy éppen a klassz hóesésben. A szomszédét is takarítom, mert én azon járok, ő nem.

  VálaszTörlés