2012. december 2., vasárnap

Moldova



Agylazítónak Moldovát olvastam nemrég, a „Kis aljasságok lányaimnak”’ c. kölcsönkapott kötetet.
Sok jó mondás van benne. Például ez is:

Ne bújj el, mert senki sem fog megkeresni !

Ha úgy próbálod megbüntetni  világot, hogy félrevonulsz, elrejtőzöl előle, akkor nagyot tévedsz, ezzel csak magadnak ártasz.  A világnak nincs ideje és kedve a te távolléteddel törődni, valaki automatikusan a helyedre lép majd.  Sajnos nem biztos, hogy pótolhatatlan vagy, ha ki akarod próbálni, egy amerikai üzletember tanácsa szerint.: „dugd be az ujjadat egy lavór vízbe és amikor kihúztad, nézd meg, maradt-e egy lyuk utánad ?!” 

4 megjegyzés:

  1. Sajnos nagy hiányosságom, a könyv olvasás...Az év folyamán most tartok a harmadik könyvnél. Tervbe van véve a Paul Cézanne életrajza és Förster Vera Kapaszkodj című kötet. Az említett idézetek nagyon igazak és a választott fotó nagyon jól illusztrálja a mondanivalót.

    VálaszTörlés
  2. Ez bizony igaz. De ez nyújthat némi vigaszt is, amikor hülyeséget csinálunk. Hátha akkor se nagyon figyel ránk senki.

    VálaszTörlés
  3. Nincs időm keresni a neten,mikor írhatta, elég régen. Megnézni nem tudom, mert épp' kölcsönadtam egy kórházban lévő ismerősnek.( Bár vívódtam, épp' ez kell-e neki ?- ...)
    Viszont épp' ma (hétfő) d.e. hallgattam /néztem Moldovát ( sárga csillaggal...) az egyik tv.csatornán. (lehet,ismétlés volt - Juszttal beszélgetett) - bizony M.Gy. megöregedett.

    VálaszTörlés
  4. Kyba: jönnek a hosszú téli esték, jobb néha a tévé helyett egy könyv !
    Gopal: néha ebben reménykedem én is...
    @x: megtaláltam a Google-ban, meg fogom nézni !

    VálaszTörlés