2013. január 21., hétfő

Apró öröm is öröm



Van, hogy az ember „csak úgy” fényképezget, minden különösebb terv nélkül, vagy csak azért dokumentál,  mert úgy gondolja, hamarosan  ez a dolog el fog tűnni, tehát talán érdemes megörökíteni.  Nem érték, nem különös, „csak” egy kép.
Aztán néha vannak történések, melyek meglepik az embert.


Az alábbi képek története nem egy nagy sztori, csak magyarázat, hogy miért is kerültek ide. Még 2010-ben a Vöröskereszt és Felsővámház utca sarkán lévő öreg ház ereszét, jobban mondva, a rozsdás ereszt tartó aranyos, virágokat utánzó kampókat fényképeztem le. Nem láttam ilyen díszeseket sehol, ezek is nagyon öregek. Gondoltam, ha netán egyszer hozzányúlnak a csatornához, ezek a fémgyűjtőnél landolnak, mint újrahasznosítandó szemét, maradjon emlék róluk az én fotóm.
És láss csodát ! Felújították a csatornát, és bent maradt az összes régi csatornatartó kampó ! Lehet, hogy furcsa, de én tudok az ilyesminek is örülni….





Amúgy az új gépemmel együtt megtett, első fotós sétám néhány képéből is mutatok párat.

 Kedvencem a moha...
 Borostyán-termés
 Látod a baglyot ?

Ki kacsákat, ki kutyát tart a kertben....

3 megjegyzés:

  1. Látom a baglyot, de a szép csatorna vasat is. Ilyeneknek én is tudok örülni, ha nem rombolnak, hanem felújítanak. A mohás-borostyános fotódhoz gratulálok.

    VálaszTörlés
  2. Juj, de jók!:) Mindegyik kép szuper!!!

    VálaszTörlés
  3. Kis pontosítás : hófogó (?) "szerepük" is van !- hogy ne tudjon lecsúszni a hó a tetőről ? - vagy valami ilyesmi !
    Most csak ennyit !
    Kb. +13 C°lehet ?- és (valahogy) mindenki "másképp," de "nyűgös..." Aki nem így lenne ?... neki jó !

    VálaszTörlés