2013. február 15., péntek

Blog statisztika




A minap nézegetve a saját blogom statisztikáit, elmeditáltam az alábbi listán:

Heti oldalmegjelenítési előzmények (összes)    348 782

Bejegyzés                    Oldalmegjelenítés
Magyarország                           1662
Egyesült Államok                        122
Oroszországi Föderáció               108
Románia                                     83
Egyesült Királyság                       55
Németország                               51
Hollandia                                    46
Ukrajna                                      40
Románia                                     30
Szlovákia                                    24
Franciaország                              19
Ausztria                                      14
Moldova                                      13
Szerbia                                       12

Mit jelent ez vajon ? Mert én bizony nem értem/tudom…. Ki a fészkes fene nézi az én blogomat mondjuk az Oroszországi Föderáció területéről (meg kellett néznem egyébként, hogy ez pontosan mit is takar), vagy mondjuk Amerikából ? És lapulnak, mint nyuszi a fűben, mert kommentek ezekből az országokból nem érkeznek. Vagy ezek valami „keresőmotoros  blogfigyelések” ? És azért jönnek a hülye idegen nyelvű spam-ek, mert valaki csak azért nézett be, hogy betehessen egy hirdetést a kommentjeim közé ?

Nem szoktam én ezt figyelni és most azért kissé meglepődtem…
Tudja valaki, hogy ez pontosan mit jelez/jelent ?


3 megjegyzés:

  1. A blogod statisztikája, azt jelenti, hogy aki a böngészőjéből az interenetre kimegy melyik országban regisztrál IP címről teszi. Én biztos, hogy Német IP címről megyek a Te oldaladra, így az én megtekintéseim nem Magyarországi letöltések számát gyarapítja. Magyarországon is működő multi cégeknél ez gyakran előfordulhat, hogy más Országon kersztül jut ki. Nem kell ezen meglepődni.

    VálaszTörlés
  2. Bizony, így van ez. :-)
    Hogy mást ne mondjak, pl. egy "automata" (gép) pl. a telefon beszélgetéseket is "hallgatja" - és bizonyos szavak elhangzására figyel... így pl. (ha telefonálok - külföldre) nem egyszer mondok olyanokat, hogy " de jó gombapörköltet ettem a napokban..." majd hozzáteszem : G- mint gomba !- nehogy bombára gondoljatok...( azaz gondoljanak) Más : ha meg viszed magaddal a mobilodat (telefon) - akkor a napi útvonaladról is van térkép... :-) Szóval : (minek riogassak...) - ez má' csak így van... na, meg is nézem- ezután - hogy a tegnap kiváltott gyógyszarjaimat továbbította-e a gyógyszartár a "központba..." ( Mellesleg elég sokan azt sem tudják, ha elolvasnak /megnyitnak egy honlapot/weboldalt (?) - legyen az pl. akár a (bármelyik) pécsi újság... az is "nyilván van tartva"... ( aztán hibá gondolja azt bárki is, hogy neki többféle e-mail címe meg egyebe van...) :-) ( na, ez má' megint jó téma volt...)

    VálaszTörlés
  3. zserintem nem ilyen rejtélyes a dolog, mert akiknek az a dolga, hogy figyeljenek, azok játsza tudnak manipulált IP címet adni a gépüknek, mi is tudunk, ha akarunk, csak nem írom ide, hogy hogyan.:)))
    sszerintem inkább arról van szó, hogy valaki keres valamit, rákeres a szóra és a blogodat is kiadja találatként, és megnyitja, majd bezárja.
    Emlékszem én is így keveredtem ide, Te is emlékezhetsz, maert akkor írtam is egy mailt, amire válaszoltál is. De lehet, hogy ha orosz címról oroszul írtam volna, akkor nem írsz..:)
    Z.

    VálaszTörlés