2013. február 20., szerda

Új kiállítás a Zsolnay Galériában

Itt is felhívom a figyelmet, a vasárnap délutáni ingyenes tárlatlátogatás megszűnt ! Tudnék még egy mondatot hozzáfűzni, de nem teszem...Gondoljon ki mit akar, aztán csak küldözgessék nyugodt lélekkel továbbra is a mocsok emileket...egymásnak...de ne nekem.....(akinek nem inge, ne vegye magára.)



„A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Doktori Iskolája egyedülálló kortárs képzőművészeti gyűjteményt épített fel a doktoranduszhallgatók munkáiból az elmúlt 21 évben. A most nyíló, „Műhely” című kiállítás egyszerre ünnepli a doktori iskola eddigi eredményeit, valamint a jogelőd, a Képzőművészeti Mesteriskola örökségét. A gyűjteményt bemutató válogatás láttatni kívánja, hogy az önálló művészegyéniségekké váló, tehetséges fiatalok itt alkotnak a művészeti kar épületeinek műhelyeiben, a Zsolnay- negyedben, ahol a legváltozatosabb anyagokkal, technikákkal adnak formát gondolataiknak és kísérleteznek saját alkotói útjuk kibontakozásához….

…..A PTE Művészeti Kar Doktori Iskolájába a mesterdiplomával rendelkező, elkötelezett alkotóművészek nyerhetnek felvételt. Az itt nyújtott posztgraduális DLA-képzés (doctor of liberal arts – szabad művészetek doktora) erőssége, hogy a kezdetektől hangsúlyt fektet a kutató-kísérletező, gyakorlati műhelymunkára, amelyhez minden feltétel adott a különböző művészeti ágakban egyaránt. Komoly technikai felszereltség biztosított a szobrászműhelyekben, tágas, világos műtermek a festők, grafikusok számára, nagy hagyományokkal rendelkező, korszerűen felszerelt műhely a kerámia- szobrászoknak. A képzésben helyet kapnak a korszakot meghatározó mediális technikák, a zenei és a vizuális művészeti informatikakutatás programjai is.”



Ezeket (is) láttam (most nem raktam „tetszési sorrendbe" a képeket):
































4 megjegyzés:

  1. nagyon igényes kiállítás, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet!

    VálaszTörlés
  2. Szokás szerint nem kisebbítve a "munkásságodat" , ha esetleg érdekel másokat -
    A kiállítás megnyitója
    Nem tudom, kik olvassák (minden hétfőn) a DN-ben vagy a bama.hu-n a Pécs jövőjéről szóló cikkeket ?
    Esetleg olvassátok el a Kiállítások és elefánt-levélváltás Pécs jövőjéről c. cikket. ( Googleba írva)
    Már csak annyit, hogy 1-2 napos cikk volt az is, hogy (elképzelhető) "átveszi" a Nádor Galériát (?) - a kiállítótermet- a PTE. (az egyetem) - és bizonyára ott lesznek további kiállítások. (Azok a kiállítások ott még jelenleg ingyenesek,- sajnálatos hogy @Aranyosf. "kegyeleti okokból" (?) oda nem hajlandó bemenni... de az egy más történet.

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk a Nádor söröző padjait és a káváház székeit mi is elég sokat koptattuk, az éttermet csak néha, meg persze a bálokon.
    azóta, hogy bezárt valami miatt én sem voltam bent. Sírnék??

    Szerintem érthető, hogy a vasárnap délutáni tömegekkel már nem lehetett mit kezdeni. Láttam, valamikor 4-5 ember is volt egyszerre bent. Most közülük 4-en már nem jönnek, az ötödik meg majd leszokik róla.
    Nagyon idegesítő ám, ha egy ykiállításra, ahol valami értéket közzé tesznek, csak úgy váratlanul, rendezetlenül emberek érkeznek.
    Szokják csak meg, hogy a takarításért és a fűtésért fizetni kell, mert persze a kultúra az továbbra is ingyen van.

    Z.

    VálaszTörlés
  4. Z: Lehet, hogy te is sírnál...mert én egészen biztos. Ezért is nem megyek, és aki ezt nem érti, annak nem próbálom indokolgatni...
    A kiállítással kapcsolatban meg igazad van. Én csodálom, hogy egyáltalán vasárnap (még) nyitva vannak. Az aznapi villanyszámla több, mint a bevétel..

    VálaszTörlés