2013. március 14., csütörtök

Dokufotók 2013 március 14-15-ről

Enyhén szólva is döbbenet...ez a mi kis tavaszi meglepetésünk. Az elmúlt télen egyetlen ilyen durva nap nem volt, igen erős szél + hó + hideg... Csak abban reménykedem, nem tarthat sokáig...  írtam ezt még csütörtökön este. Nem tudva, mi vár rám ma reggel. Hát ez: 
"...Bár erről semmilyen hivatalos adat vagy statisztika nem áll rendelkezésünkre, ha összeadjuk a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, a Közútkezelő és egyéb hatósági szervek által, kötelezően lezárt utakat, csomópontokat, úgy megdöbbentő kép rajzolódik ki előttünk.
Már az M1-M7 közös kivezető részének, majd a Somogy és Zala, valamint Fejér megyei sztráda-szakaszok teljes lezárása önmagában is példa nélküli; mindemellett azonban alsóbbrendű fő- és mellékutakból közel százra tilos a behajtás, illetve a bármi nemű közlekedés.
Ha ez nem lenne elég, jó néhány megyeszékhely, illetve megyei jogú város esetében szintén teljes ki- és bejárási tilalom van érvényben gépjárművek számára, az utakat rendőrautók torlaszolják el.

Ha valakinek rendelkezésére állnak összehasonlító adatok, szívesen vennénk, ha megosztaná szerkesztőségünkkel, mi pedig nézőinkkel - vajon helyesen sejtjük-e, hogy békeidőben ekkora blokád nem fordult elő hazánkban az utóbbi 50 évben?  ..."

Ugyancsak ezen az oldalon olvashatók a menedékhelyek, ahol befogadják a bajba-kerülteket.
Minden szabadtéri március 15-i ünnepséget lemondtak.

Az osztrák Ö3 tv adó minden hírét ezzel kezdi. Most 11 óra, épp hallom,  (magyarul is elmondták !!) többek között, hogy a Bécs-Budapest közt közlekedő vonatok nem indulnak bizonytalan ideig,  ill. az autópálya le van zárva....

időkép hír 11 órakor : A katasztrófavédelem jelenleg sajtótájékoztatót tart, ahol olyan hófalakat is említenek, melyekben még a lánctalpas jármű is elakad, így nagyon nehéz a mentés. Az M1-es autópályán több helyen is bontják a korlátokat, hogy vissza tudják fordítani az Hegyeshalom felé rekedt autósokat.
160 településen szakadt meg az áramellátás, vannak helyek ahol nem tudják elkezdeni a szolgáltatás helyreállítását.
Tárgyalnak a mobil szolgáltatókkal, hogy SMS-ben értesíthessék az embereket.
Intézkednek üzemanyag és étel helyszínre szállításáról. Megkértek mindenkit, hogy maradjanak az autókban.
Az elmúlt 24 órában közel 4000 embert mentettek ki a hóban rekedt járművekből. 
Estefelé:
Ez a nap – bármilyen szörnyűséges (volt) is az időjárás – nekem nagyon tanulságos marad. Rossz napjaimon majd felidézem…
Nézem az időképen  a   SOS Hungary-t ….Istenem, ha akarnánk, tudnánk mi békességben is élni ! Ha baj van, itt a példa, számtalan segítőkész ember jelentkezik….
Kérdezem akkor, hogy ha süt a nap, miért nem törődünk ugyanígy egymással ?????????????

https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=214097956251705172248.0004d7f42a7e1afbb0b363 megjegyzés:

 1. "Tetszik!" ill. együttérzésem ! Viszont nincs még "kinti képed ?" - a ház körüli állapotokról ? Szerencsémre (?) én már kb. 07:00 órára "végeztem!"
  Majd ki ki-járjon utána, hogy a márc.15-i rendezvények többsége (?) "lefújva!"

  VálaszTörlés
 2. Nálunk is hasonló! Nem is emlékszem, mikor esett a hó március 15-én. Hideg esős szelesre borúsra, naposra, nyáriasra igen! Ezen is csak túl leszünk! További szép napot a meleg szobába...pedig én már elraktam a télikabátot és a csizmát.

  VálaszTörlés
 3. Megint csak azt tudom mondani... attól, hogy valakinek nincsenek kellő (vagy elegendő) információi (?) - talán "magára vessen." Véleményem szerint a magyar tv. csatornák - persze,kattintgatni kellett hozzá és/vagy folyamatosan a tv. közelében lenni... a legtöbb adatot,tudnivalót közölte. [A facebookon történő tájékoztatásról szót sem ! :-)] Néha a tv is arra hivatkozott, hogy mi mindent "megüzentek" "megosztottak" az emberek egymás között az f-en ! Természetesen az "ország" megosztottsága ( vagy a médiumok "pártossága?" ) nekem sem tetszett. Pl. volt tv.csatorna, mely' miniszterelnökünk "beszédét" egyenes adásban adta... volt, amelyik nem -és ne részletezzem.
  Ami azt illeti, nekem (péntek) d.u. a 2.hólapátoláskor idegbecsípődésem lett ?.... attól kezdve meg sem pro, sem kontra- nem foglalkoztam a helyzettel ! Mellesleg pl. a bama.hu retro fotók között ott van a "legutóbbi" ilyen nagy hideg és hó pár fotója. ( 1987-ből ? ) Na,- ennyit.

  VálaszTörlés