2013. március 14., csütörtök

Dokufotók 2013 március 14-15-ről

Enyhén szólva is döbbenet...ez a mi kis tavaszi meglepetésünk. Az elmúlt télen egyetlen ilyen durva nap nem volt, igen erős szél + hó + hideg... Csak abban reménykedem, nem tarthat sokáig...  írtam ezt még csütörtökön este. Nem tudva, mi vár rám ma reggel. Hát ez: 












"...Bár erről semmilyen hivatalos adat vagy statisztika nem áll rendelkezésünkre, ha összeadjuk a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Tűzoltóság, a Közútkezelő és egyéb hatósági szervek által, kötelezően lezárt utakat, csomópontokat, úgy megdöbbentő kép rajzolódik ki előttünk.
Már az M1-M7 közös kivezető részének, majd a Somogy és Zala, valamint Fejér megyei sztráda-szakaszok teljes lezárása önmagában is példa nélküli; mindemellett azonban alsóbbrendű fő- és mellékutakból közel százra tilos a behajtás, illetve a bármi nemű közlekedés.
Ha ez nem lenne elég, jó néhány megyeszékhely, illetve megyei jogú város esetében szintén teljes ki- és bejárási tilalom van érvényben gépjárművek számára, az utakat rendőrautók torlaszolják el.

Ha valakinek rendelkezésére állnak összehasonlító adatok, szívesen vennénk, ha megosztaná szerkesztőségünkkel, mi pedig nézőinkkel - vajon helyesen sejtjük-e, hogy békeidőben ekkora blokád nem fordult elő hazánkban az utóbbi 50 évben?  ..."

Ugyancsak ezen az oldalon olvashatók a menedékhelyek, ahol befogadják a bajba-kerülteket.
Minden szabadtéri március 15-i ünnepséget lemondtak.

Az osztrák Ö3 tv adó minden hírét ezzel kezdi. Most 11 óra, épp hallom,  (magyarul is elmondták !!) többek között, hogy a Bécs-Budapest közt közlekedő vonatok nem indulnak bizonytalan ideig,  ill. az autópálya le van zárva....

időkép hír 11 órakor : A katasztrófavédelem jelenleg sajtótájékoztatót tart, ahol olyan hófalakat is említenek, melyekben még a lánctalpas jármű is elakad, így nagyon nehéz a mentés. Az M1-es autópályán több helyen is bontják a korlátokat, hogy vissza tudják fordítani az Hegyeshalom felé rekedt autósokat.
160 településen szakadt meg az áramellátás, vannak helyek ahol nem tudják elkezdeni a szolgáltatás helyreállítását.
Tárgyalnak a mobil szolgáltatókkal, hogy SMS-ben értesíthessék az embereket.
Intézkednek üzemanyag és étel helyszínre szállításáról. Megkértek mindenkit, hogy maradjanak az autókban.
Az elmúlt 24 órában közel 4000 embert mentettek ki a hóban rekedt járművekből. 




Estefelé:
Ez a nap – bármilyen szörnyűséges (volt) is az időjárás – nekem nagyon tanulságos marad. Rossz napjaimon majd felidézem…
Nézem az időképen  a   SOS Hungary-t ….Istenem, ha akarnánk, tudnánk mi békességben is élni ! Ha baj van, itt a példa, számtalan segítőkész ember jelentkezik….
Kérdezem akkor, hogy ha süt a nap, miért nem törődünk ugyanígy egymással ?????????????

https://maps.google.com/maps/ms?msa=0&msid=214097956251705172248.0004d7f42a7e1afbb0b36



4 megjegyzés:

  1. "Tetszik!" ill. együttérzésem ! Viszont nincs még "kinti képed ?" - a ház körüli állapotokról ? Szerencsémre (?) én már kb. 07:00 órára "végeztem!"
    Majd ki ki-járjon utána, hogy a márc.15-i rendezvények többsége (?) "lefújva!"

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is hasonló! Nem is emlékszem, mikor esett a hó március 15-én. Hideg esős szelesre borúsra, naposra, nyáriasra igen! Ezen is csak túl leszünk! További szép napot a meleg szobába...pedig én már elraktam a télikabátot és a csizmát.

    VálaszTörlés
  3. Azon a napon amikor sorra elakadtak az autók a sztrádákon, mi is elég hosszú úton voltunk, de mi szerencsére nem akadtunk el sehol, nem a sztrádán mentünk. Amikor elindultunk, itt még nem volt semmi, utunk során, Veszprémnél kezdődött, az M0 autóúton már dugó volt, lassan, nagyon lassan, de azért lehetett haladni. Visszafelé már gond nélkül tudtunk jönni, de akkor még az M0-áson a rendőrök nem engedték a kamionokat, csak az autókat és a buszokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ramonka, ez olyan rég volt, hogy már "történelem"...Még jó, hogy leírtam, mert alig emlékeztem rá. Bizony, ki tudja milyen tél vár ránk...
      Hamarosan én is felkészülök a "begubózásra" feltöltöm a tartalékokat, (saját+macskák) - mert sosem lehet tudni... amilyen bolond az időjárás, süthet a nap is karácsonykor és lehet + X fok, de be is fagyhatunk....Én meg itt a "hegyen" különösen ki vagyok szolgáltatva az időjárás viszontagságainak.Én már télen autóval sehová nem árok.

      Törlés