2013. március 27., szerda

Ez itt a reklám helye


Látom, látom, látom, több helyen fent van a neten. Akkor is beteszem, hátha nem is jut eszébe valakinek ez után keresgélni. Én se hallottam 2 hónappal ezelőttig hírét se...
Emailban kaptam, továbbadom:   Az útifű maghéj is egy fontos rostfajta, amiről roppant keveset beszélnek. Egyelőre. Egyelőre? Igen, mert azon túl, hogy a rostbevitelünket növelhetjük vele, még sok más hasznos dolog van, amiért kiérdemel egy egész kis írást. Például, hogy a reformkonyhákban külföldön már roppant elterjedt a használata, de gyógyászati célokra is már régóta alkalmazzák!Azt már tudjuk, hogy a rostbevitel mennyire fontos az emésztés, a testsúly-szabályozás és úgy általánosságban az egészség szempontjából – így a mai cikkel még ehhez a területhez kapcsolódva hoztam Nektek egy kis érdekességet.

Az útifű maghéj szerepe a reform konyhában: az útifű maghéj saját tömegének többszörösét is képes magába szívni, ezáltal bármilyen folyadékot képes zselésíteni. Ezt többféleképpen ki tudjuk használni a konyhában:

1. Nem kell állati eredetű zselatint használni, ami ugye sok feldolgozási fázison esik át, mire a konyhánkba kerül. Vegák szempontjait már nem is ecsetelem... :)
2. Főzelékek, levesek, szószok sűrítésére is kiváló. Sok egészségtelen összetevőt spórolhatunk ki vele praktikus könnyedséggel, és így nem csak gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetjük az ételeinket, de sokkal kalóriaszegényebb (és rosttal gazdagabb) lesz, mint a hagyományos esetben!
3. Nem szükséges összeforralni a folyadékkal, hidegen is tökéletesen működik – ezt a zseniális tulajdonságát amúgy már a nyers-konyha-kultusz is kiaknázta.


Természetesen nem csak az ételekbe lehet belecsempészni, hanem kúraszerűen is használható: 1-2 kávéskanállal egy pohár vízbe elkeverve – és azonnal fogyasztva, ha csak nem akarunk valami zselészerű folyadékkal bajlódni. Mindenképp sok folyadékot (nagyjából 2-3 liter, de testsúlyfüggő) igyatok mellé a nap folyamán!

Az útifű maghéj szerepe a reform konyhán kívül – még 7 dolog, amiért érdemes beépíteni az étrendünkbe!

1. Biztosítja a szükséges napi rostbevitelt!
2. Rendkívül jó hatással van a bélműködésre, így számos probléma kezelésére be lehet vetni (székrekedés, aranyér, hasmenés, IBS, stb.), illetve csökkentheti a a vastagbél és végbél rákos megbetegedésének kockázatát. 
3. Regenerálja a bélflórát, így antibiotikum kúrák után is kifejezetten hasznos!
Itt érdekes kiegészítésnek jegyzem meg, hogy számos ismert béltisztító és méregtelenítő készítmény előszeretettel alkalmazza az útifű maghéjat fő összetevőként! 
4. Csökkenti az éhségérzetet, hasznos kiegészítője lehet egy fogyókúrának is.
5. Jó hatással van a koleszterin szintre!
A kutatások alapján az útifű maghéj csökkenti a triglicerid szintet és a teljes koleszterin szintet is, míg az egészséges HDL koleszterin szintet nem befolyásolja.
6. Segít a bőr problémáinak leküzdésében, javítja a bőr minőségét.
7. Javítja a glükóztoleranciát, segíti a vércukorszint normalizálását, ami ugye a finomított ételvilágon élő társadalmunknak nem egy rossz dolog.

Megjegyzésem: a levél írója csak egy, nem kevéssé elhanyagolható dolgot hagyott ki, az árát.  2013. márciusában 10 dk-ot 1490.- Ft-ért vettem. Bizonyíthatom, nagyon jó, de nem adják ingyen.




3 megjegyzés:

  1. Csak dicsérni tudom - én is kipróbáltam....A patikában lehet olcsóbban is kapni, próbáld ott keresni. (Kat)

    VálaszTörlés
  2. Miközben olvastam, bevillant a "papsajt" - jellemzően alulinformált botanikai ismereteimre való tekintettel nézzétek el - "csak sok legyen belőle" jutott eszembe... A Bicebócából gondoltam ismerősnek, de mint megnéztem, ott a kökényre hivatkozik Móra, (pedig. én papsajtra emlékszem (?) biztos "zanza" a forrásom) Utána az jutott eszembe vajon hol, és kik gyűjtik az utifűmagot, hol hántolják, stb., amit utána valamilyen folyadékkal zseléként... Brrrr. Én egy tiszta emlékezet/gondolkodás/érzés csodaszerre volnék vevő! Bár, ha belegondolok a fizetőképességembe... Bocsánat, ha valakit sértek vele, de előbb írtam, mint éreztem/gondolkodtam/emlékeztem (a fentiek miatt) A legjobbakat:Pisze

    VálaszTörlés
  3. Az az érzésem, bizonyos esetekben le kell szokni az efféle magadban feltett kérdésekről.
    Most nekem ez a dolog eszembe sem jutott... Ám régóta nem iszom pl. bolti hársfa, vagy kamillateát, épp azért, mert láttam, hogy hol gyűjtik azt, amit a boltok árulnak...
    Hát igen.. Útifűmaghéj ügyben sajna nem tudom hol,kik,hogyan. :-(
    Viszont ezt itthon -sajnos- nem tudod magad begyűjteni.

    VálaszTörlés