2013. március 26., kedd

Hát ilyen csak a mesékben van

(Tudom, "Hát"-tal nem kezdünk mondatot!  :-)  )

Kevés alkalom adódott az életemben, amikor ekkora meglepetés ért...

Tegnap - amikor harmadszor is ellapátoltam a ház köröl a havat - gondoltam megnézem a postaládát, hátha jött valami. A víz-számla mellett egy boríték, rajta a nevem, címem és a posta pecsétje, "Levélszekrényből" . (Mellesleg, aki nem tudná:  így védekeznek a  reklamáció ellen, a postaládákat ugyanis már régóta nem ürítik naponta kétszer, sőt... Tehát ha valaki olyan maradi, hogy levelet ír, akkor azt vigye be a postára és ott adja fel, különben napok is eltelhetnek, míg Pécsről Pécsre elér a levél....)

Na de a lényeg:  a borítékban ugyanis MINDEN elveszett igazolványom és legfőképp a kulcs is benne volt. A pénztárca és az 500.- Ft nem....
Legyen boldog vele az a szegény ember, akinek ez a kettő (is) jól jött, elég volt. Volt borítékja, elvitte egy levélszekrényig és nem az első keze-ügyébe kerülő kukába dobta - hiszen ugye, azt is megtehette volna...

Nem  nagyon tudok ehhez mit hozzáfűzni.....

7 megjegyzés:

  1. Örülök hogy ilyen szerencsés vagy! Ritka az ilyen eset sajnos!

    VálaszTörlés
  2. A feleségem is hasonlóan járt az ellopott pénztárcájával, hogy csak a pénzt vették ki, és a többit bedobták egy ház udvarára, hogy ott biztosan megtalálják. Szerintem is szerncsésnek tartható ez az eset a mai világban.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülhetsz! Képzeld el, hogy mennyi utánjárás és pénz lett volna mire mindent megcsináltatsz! Ebben a világban szerintem bőven megért 500-at!:) Úgy gondolta az illető, hogy a postai díjat + ÁFA:),levonja. Ami jár, az jár!... Más kérdés, hogy miként cselekszik, ha 10E Ft van a pénztárcádban! Felváltja?:)))
    Örülj a szerencsédnek!

    VálaszTörlés
  4. Nem védem a mundér becsületét, de... szerintem csak a postahivatalok (posták) mellett lévő levélszekrényeket ürítik naponta többször. Távolabb lévő "ládákat" régebben is csak egyszer ürítettek/nap. Igaz, jó sokat leszereltek az elmúlt években.
    Amúgy meg ott a 79/2004.(IV.19) Korm. rendelet - benne a 41.§ - Átfutási idő -(napi egy ürítés - és egyebek) :-)
    [ Aki a kiírt időn túl /később dobja be a küldeményét, magára vessen ! ]
    Nem látom, hogy pl. bélyeg volt rajta ?- ill. a mérte és a súlya is megnehezítette volna a feladását... összességében - így ünnepek előtt...ki-ki örüljön a történteknek ! :-)

    VálaszTörlés
  5. Én úgy emlékszem, hogy volt olyan, hogy rávolt írva, hogy a hét melyik két napján hány órakor ürítik. De lehet, hogy ez a Balcsin volt.
    Hát igen, gondolkodtam, hiogy a pénzt is visszaküldöm, meg a tárcát, de akkkor nem lett volna padagógiai ereje.:))
    Egyébként tényleg baromi drága a pótlása az igazolványnak. Plusz új típusu jogsi, vagy útlevél kell az elkészült okmány átvételéhez.:)

    Üdv: Z.

    VálaszTörlés
  6. Igen, valószínű tényleg naponta egyszer ürítették régen, aztán csak bizonyos napokon, végül egyszerűen elvitték, megszüntették a postaládákat. A posták mellettit ma is óránként ürítik.( ? Vagyis utoljára ezt láttam kiírva...a vasútnál) Igaz, mintha a Búza téren már nem ez lenne.. No mindegy, megérhetjük, hogy még ezek is eltűnnek egyszer....és akkor a csekkekről már szó se essen....

    VálaszTörlés
  7. Igen, ez (is) egy szép történet! Továbbra is a legjobbakat mindannyiónknak! Pisze

    VálaszTörlés