2013. március 20., szerda

Hogy mik vannak….



Annyi  előnye van néha az időskori álmatlanságnak, hogy azt nem is hinné az ember  !  A hajnali órákban lehet olvasni is, de kényelmi szempontból én többször csak a tévét kapcsolom be. És ilyenkor ki lehet fogni hihetetlenül jó filmeket, avagy, mint most, megtudni különös információkat.

Már vagy fél órát elvacakoltam a Google-val, próbáltam rákeresni arra, amit ma reggel láttam. Itt meg is nézhető:

Arról van szó, hogy  a derékfájásnak lehet oka a helytelen állású állkapocs…. Szinte hihetetlen, pedig hát úgy tűnik, igaz… Érdekes lenne megtudni, miképp jöttek erre rá – de hát csak rájött valaki. Magyar nyelven semmi ilyesmit nem találtam, ám meglehet,  nem jól kerestem. (cranio mandibula betegségek -head-mandibula rendellenesség- CMD rövidítve – hát szinte semmi sincs erről magyarul)
Ha harapáskor nem jól illeszkednek a fogak, nem jól mozog az állkapocs – innen indul a „láncreakció” -  a fájdalom elvezethet a hát, csípő, térd, boka problémáihoz, s bizony okozhat állandó derékfájást is.  A nyelvcsont a nyaki gerinchez csatlakozik,  ez  nem csak a fejet „hordozza” – hanem ellenőrzi az egész gerincet. Ennek az első csigolyának állandó ingerlése okozza a gerinc problémáit.

És bizony akár az is kiderülhet, hogy nem kell a gerincműtét !!!!!!! Megszüntethetők a bajok egy   „éjszakai harapásemelő” – höz hasonló fogszabályozóval !  Egy, a képen láthatóhoz hasonlót, csak kicsit speciálisabbat, kell annak viselnie, akinek a fenti baját megállapítják.
Hogy miért nincs ennek nálunk nagyobb híre ??? Ki érti ezt ???? Mi inkább operálunk….aztán az eredményt meg hiába várjuk….



1 megjegyzés:

  1. Azért én megjegyezném, hogy egy "gerincműtét" szükségességét vagy ellenkezőleg - elsősorban egy CT vagy MR vizsgálat dönti el ! Nem mindenféle "csontkovácsok" és népi gyógymódok alkalmazása.Mindenféle fájdalomcsillapítok "evése." Na, de ki-ki csinálja azt, amit jónak gondol.
    Fogakhoz : bizony a műfogakat se "csak" fogtechnikussal csináltassuk...meg javítgattassuk... és pl. akinek egyetlen foga sincs már... vagy jó sok pótlása van, legalább 6 havonta menjen el kontrollra ! (fogorvoshoz)<< Mert bizony a nem megfelelő műfogsor, vagy annak elmozdulása -pl. a fogíny sorvadása/változása -vagy egyéb problémák is tudnak bajokat okozni !

    VálaszTörlés