2013. március 28., csütörtök

Szomorú

Nem másolom be a cikket, olvassátok el itt ezt a szívfacsaró, valójában mélységesen szégyellni való történésről/helyzetről szóló írást.

http://www.pecsibanyasz.hu/rovatok.php?id=533

Nézzétek meg, mi van az EKF testvérvárosokban a bezárt bányák  helyén és mi van nálunk:

  
 








 













Tényleg nem érdemlünk jobbat annál, mint ami van....


9 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg határtalanul szomorú.A látvány pedig határtalanul lehangoló.

    VálaszTörlés
  2. Na, én most nem értek egyet.
    Ha valami aranyos tündér a pécsi lakosoknak, mint közösségnek adna 50 milliárd forintot, Ti milyen prioritásokra költenétek. Ezek az ingatlanok hol helyezkednek el? De gondoljatok a munkára, a munkanélküliségre és persze az egészségügyi inézményekre, az utakra, a vasútra, és igen: az oktatásra, ki ne felejtsem a társadalmi felzárkóztatást, benne a romák prooblémáinak kezelését, soroljam még???

    Z.
    Persze azzal egyetértek, hogy a múlt generásciói által megépített, ránk hagyott mindenfajta értéket(tárgyi, kulturális, nyelvi stb) meg kell őriznünk, fejlesztenünk kell.
    És figyelmetekbe ajánlom azt is, hogy ha két eltérő földrajzi/gazdasági/társadalmi térben zajló jelenséget összehasonlítotok, vegyétek figyelembe viszonylagosan meghatározóként hozzá a teret is.

    VálaszTörlés
  3. Z: hát persze... mutogathattam volna a romos templomainkat, a csatornaszagú kiállítótermünket, az összedőlő-félben lévő vasúti pályaudvarunkat, a lassan már európai hírű 25 emeletesünket, vagy a csuda tudja még mit. Millió szégyenünk van.
    Kétségtelen, az is eredmény, hogy ezt én most így itt le merem írni... Ez a téma csak a szövegem elején jelzett cikk miatt került napirendre. Tényleg nem nagyon érdemes keseregni rajta - több is veszett Mohácsnál.

    VálaszTörlés
  4. Mivel bizonyos mértékben "érintett vagyok" ebben a témában, - valahogy - nem szívesen foglalnék állást ebben a kérdésben sem. Esetleg 2 dologra emlékeztetnék, ami talán kimaradt : az,hogy ez az állapot kb.20 éve tart-szénbányászatra értve. A másik : azért Pécsnek nem csak "millió szégyene van !" - lennének dolgok amikre kicsit "büszkék" is lehetnénk ! Igaz, én is kb. "ilyen" vagyok ! A "jót" azt természetesnek veszem, a "rosszat" meg "ostorozom,"- és ami még hiba (?) - hogy javaslatokkal sem állok elő ! Ráérőbbeknek itt egy link, ha akarják olvasgassák benne pl. Pálné Kovács Ibolya vagy mások gondolatait.
    Interjúk - 2030

    VálaszTörlés
  5. Az interjúknál ajánlom még pl. Szokolai Zsolt gondolatait is.
    Nem tudom, ki kíséri figyelemmel - minden hétfőn / hetek óta a sorozatot "Baranya jövőjéről"
    Ez volt a legutóbbi cikk
    Mellette a kapcsolódó cikkek jobb old.

    VálaszTörlés
  6. Ez utóbbi anyagból én meg ennek a hozzászólásnak elolvasását ajánlom.

    4. Öregtüke2012

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a megértést.:)
    Tényleg az lenne a jó, ha mindenkinek lenne munkája, ezt úgy is értem, hogy mindenki dolgozna is, és telne a bérből kultúrára is. Most őszintén: ha ezek csili-vili összművészeti központok lennének, mi lenne velük, a takarításra sem telne, igaz ember sem járna nagyon beléjük. Pont AF látja, hogy a meglévőknek mi a sorsuk.

    Adós vagyok a bányásztelepes építkezős könyvvel, de @x lehet, hogy ismeri, naprakész ebből is.
    Z.

    VálaszTörlés
  8. http://www.propannonia.hu/index.php?option=com_fjrelated&view=fjrelated&layout=blog&id=0&Itemid=345

    A két könyv közül az első, szerintem nagyon jó.

    Z.

    VálaszTörlés