2013. március 22., péntek

Ünnepi ebédHa valakinek nem lenne ötlete a hétvégére, és finomat szeretne ebédelni – ajánlhatom, hogy menjen el a Tettye vendéglőbe, de mondhatom azt is, készítse el otthon azt, amit én ebben a vendéglőben  pár napja ebédeltem. Nem kell hozzá különös művészet, mégis csoda finom ebédet tud varázsolni.

Az úgy volt, hogy 70 éves lett a barátnőm. A másik barátnővel összebeszéltünk, hogy legyen valami meglepetés ezen a különleges napon. És arra a döntésre jutottunk, hogy legyen ez egy ebéd-meghívás -  ahol valójában én is a meglepetés része leszek, hiszen arról nem fog tudni, hogy én is odamegyek őt köszönteni. Az "ajándék" pedig az ebéd lesz, amit mi fizetünk neki – bármit is rendel/kér. A Tettyét választottuk helyszínül, mindhármunknak sok kedves, szép emléke fűződik ehhez az étteremhez.


A  meglepetés és az ebéd pompásan sikerült, és azt ajánlom  itt most, amit én választottam: erőlevest kértem csészében, tojással. Régi szép Nádor-beli emlékeket ébresztett bennem ez, ott ugyanis nagyon sokszor ezzel kezdtük a vasárnapi ebédet. Ma már ilyen nem szerepel az elegáns étlapokon, de kérésre azért megcsinálják. Csodálatos marhahúslevest kaptam, benne egy tojás sárgájával.  


Ezután jött a mandulabundában rántott Camambert rizzsel és áfonya lekvárral – hát, aki szereti a rántott sajtot, annak bizonyára nem kell ezt külön dicsérgetnem. Ez is pompás volt.

Nem különleges ételek, elkészíteni se komplikált, otthon is meg lehet csinálni – nem kell mindig húst enni !
Amúgy meg tényleg  mindenkinek csak ajánlani tudom a Tettye vendéglőt, ami több, mint 200 éve várja és mindenféle finomsággal kínálja meg vendégeit. Hatalmasak az adagok, gyors, udvarias a kiszolgálás, egész elviselhetők az árak, a tányérodon maradót pedig – természetesen szépen becsomagolva - hazaviheted.

Mivel annyi eszem nem volt, hogy az étteremben fényképezzek, ezért a képeket innen hoztam:  

9 megjegyzés:

 1. Rántott camember sajt az én kedvencem is, de az áfonya lekvár mellé mindig kértem egy kis tejszínhabot is....nagyon fincsi!

  VálaszTörlés
 2. "Kívánom, hogy legyen még sok ilyen szép napod" Pisze :)

  VálaszTörlés
 3. :-) Köszönöm - jó is lenne, ha lenne még sok, a 70. szülinapját velem ünneplő...
  kyba: meglehet azt is ki fogom próbálni

  VálaszTörlés
 4. Most már csak az lenne (lett volna) a kérdésem, hogy tart-e még az a kedvezmény ? Állítólag, január 02- április 30-ig -hétköznapokon (!) 40% kedvezmény van helyben fogyasztás esetén. Igaz, ehhez van egy kedvezménykártya ( nekem van)- de a részleteket nem ismerem. [Nem tudom, a honlapjukon írnak-e róla, a facebook oldalon - az év elején - mintha láttam volna.]

  VálaszTörlés
 5. ott volt a lakodalmi ebédünk ;)

  VálaszTörlés
 6. Jó választás volt a vendéglő, ott volt a Gólyatáboros vacsoránk, azóta nagyon sokat voltam, különösen, mikor a Tettyén laktam.
  A Susogó most milyen? Úgy hallottam újra kinyitott.
  Z.

  VálaszTörlés
 7. @x: nem, nekünk semmiféle kedvezményt nem adtak, nem mondtak..
  Pizzás: jó hely az sok mindenre, érettségi talira, halotti torra, vagy esküvőre...
  Z: A Susogó tudomásom szerint minden régi báját elveszítette, és valami irtó drága, extra-kajás hely lett. Nincs kedvem/bátorságom ezt ellenőrizni.

  VálaszTörlés
 8. Szeretjük ezt az éttermet! Az egyik kedvenc helyün Pécsen. Most a hónap végéig még érvényes a kedvezmény kártya is. Hétköznapokon 30 % kedvezményt adnak.

  VálaszTörlés
 9. Nelli, használd ki ! Ha szerencsés napon mentek, most már talán délben az udvarba is ki lehet ülni, ahol a tavaszi napsugár a ráadás az ebéd mellé !

  VálaszTörlés