2013. április 22., hétfő

Új kiállítás a Zsolnay GalériábanValkó László pécsi Munkácsy-díjas képzőművész kiállítása  látható most a Zsolnay Galériában.
Napfényes nyári-áprilisi vasárnap délutánon lesétáltam - s örömömre megint teljesen egyedül voltam.  Nagyon szeretek „elveszni” ebben a térben…Mondjuk nem igazán  voltak kedvemre-valók a képek – de hát Istenem, nem egyforma az ízlésünk. Engem valahogy mocskos vízben úszkáló bugyik, zoknik, rongyok, kesztyűk, dorkók és cipők látványa valahogy nem „dob fel”.
Azért becsülettel megnéztem, egy csomót lefotóztam, hiszen azért volt más téma is - aztán itthon rájöttem, hogy feleslegesen dolgoztam mert a képek fent vannak már a neten.
Itt láthatók, ill. olvasható az alkotó életrajza is.
Kétségtelen, 250.- Ft-ért (=nyugdíjas belépő) csak másfél gombóc fagyit adnak….mégis mit szerettem volna látni ? Imádok "elmerülni" ebben a térben.... Krőzusnak érzem magam. Enyém minden alkotás, csak nekem festették. Nem rossz érzés ám !
2 megjegyzés:

  1. Ami azt illeti, (ha jól emlékszem ?) én is jártam ott pénteken délelőtt ? - bár más irányú elfoglaltság miatt nem áll módomban a képeket hosszabban megnézni,bár ott jártam a közelében.
    Lehet, elkerülte figyelmemet, de ezt a linket nem találtad meg ?- mert ezeken mindig látszik a "közönség" is. (megnyitáskor) a pecskep.hu oldalon.

    VálaszTörlés
  2. A kiállítás megnyitóján
    (javítás az előbb írtakhoz : áll = állt )

    VálaszTörlés